Teknoloji

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro kutularında güç adaptörü olmayacak

google pixel 6 pro

Google, Pixel 5A’nın kutu içinde güç adaptörü içeren son telefon olacağını açıklayarak bu aksesuarı kutuda sunmaya veda eden üreticiler arasına katılıyor. Bu, sonbaharda yurt dışında piyasaya çıkması beklenen Pixel 6 ve Pixel 6 Pro‘nun kutularında güç adaptörünün bulunmayacağı anlamına geliyor.

Şirket, çoğu insanın zaten bir USB-C güç adaptörüne sahip olduğunu, bu nedenle artık yeni telefonlara bir tane eklemeye gerek olmadığını söylüyor. Apple ve Samsung da kutu içinde şarj adaptörü sunmayacaklarını açıkladıklarında benzer gerekçeleri öne sürmüştü. Bu doğru olabilir, ancak bu tür kararlarda bir şarj cihazını kutuya eklememenin sağlayacağı maliyet tasarrufunun büyük bir rol oynaması da muhtemeldir.

Güç adaptöründen vazgeçmek için çevresel bir argüman da var. Müşterilere daha az sayıda güç adaptörünün arz edilmesi teorik olarak elektronik atığı da azaltacaktır. Ancak bunu kanıtlamak zor ve potansiyel olarak, kutu içinden çıkan aksesuarlar olarak güç adaptörlerinin üretilmesi ve dağıtımından kaynaklanan sera gazı emisyonlarının, insanların bunları üçüncü taraf üreticilerden satın alması durumunda daha fazla şirket arasında yayılacağı anlamına geliyor.

Yine de kesin olan bir şey var. Bu üç büyük telefon markasının telefonlarının kutularından güç adaptörünü çıkarmayı taahhüt etmesiyle, daha küçük şirketler de aynı şeyi yapmak için daha kolay karar verecek ve bunu uygulayacaktır. Telefon satın alacaklar, aynı fiyatı ödeyip daha azını elde etmek gibi bir durumla karşı karşıya olduklarını düşünse de, bu durum muhtemelen hepimizin kabullenmesi gereken bir gerçektir. Bu nedenle şu anki telefonunuzla kullandığınız güç adaptörüne iyi bakın.

İLGİLİ HABERLER