Teknoloji

Pixel 6 Pro kamera uygulaması yeniliklerin ipucunu veriyor

google pixel 6 pro

Google’ın Pixel serisi telefonları kamera donanımı bakımından hiçbir zaman pazarın en iyisi olmasa da, Google gelişmiş algoritmalar ve yapay zekâ yardımıyla kaliteli kareler yakalamayı sağlıyor. Şirket nesiller sonra görüntüleme sensörlerini iyileştirmeye hazırlanırken, Google’ın geri kalan eksiklikleri kapatmak için yine yazılımdan yararlanacağı düşünülüyor. Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile sunacağı kamera özellikleri konusunda sessiz kalsa da, Kamera uygulaması yeniliklerin ipucunu veriyor.

Pixel 6 Pro’da ana kamera görevini 50 megapiksel Samsung GN1 sensörün üstlenmesi bekleniyor. 12 megapiksel Sony IMX386 ultra geniş açılı kamera ve 4x optik zum yapabilen 48 megapiksel Sony IMX586 telefoto kameranın da ana kameraya eşlik edeceği söyleniyor. Bu bileşenler kamera özellikleri konusunda tüm hikayeyi anlatmasa da, XDA’in kamera uygulamasında yaptığı inceleme büyük resmi görmeye yardımcı oluyor.

Örneğin, Pixel 6 Pro’da sadece ana kamerayla 4K 60 fps video kaydı yapılabilecek. 4K 30 fps video kaydı içinse üç kamera da kullanılabilecek. Kullanıcılar kaydı durdurmadan üç kamera arasında pürüzsüzce geçiş yapılabilecek.

Kamera uygulamasında “Sihirli Silgi” özelliğinin Pixel 6 Pro’yla birlikte geri döneceği görülüyor. Google, Tensor çipinin getirdiği yapay zekâ özelliklerine vurgu yaptığı için bu makul görünüyor. Yüz netleştirme özelliği de yapay zekâ desteğiyle Pixel 6 Pro’nun kamera uygulamasında sunulacak özellikler arasında yer alıyor.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro büyük ihtimalle ekim ayının ortalarında tanıtılacak. Etkinliğe kadar Pixel 6 ve Pixel 6 Pro hakkında yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER