Teknoloji

Pixel 5 XL’in tasarım taslağı kafaları karıştırıyor

pixel 5 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4a çok uzun süredir konuşulsa da, hâlâ resmiyet kazanmış değil. Pixel 5’in tasarım ve geliştirme sürecinde ise ilk aşamalarda olduğu düşünülüyor. Bu da akıllı telefonla ilgili olarak sürekli yeni dedikodu ve sızıntıların gündeme gelmesini biraz daha anlaşılır kılıyor. Söz konusu dedikodu ve sızıntılara son olarak Pixel 5 XL için hazırlandığı belirtilen tasarım taslağı eklendi.

Google’ın Pixel 4a XL modelini çıkarmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Pixel 5 XL’de ise böyle bir durum söz konusu değil gibi görünüyor. Telefon için hazırlandığı belirtilen tasarım taslağı, Google’ın Pixel 5 ailesinin en azından dış görünüşü için “üst sınıf” olmaya pek öncelik vermediğini düşündürüyor.

Pixel 5 XL’in tasarımı, Pixel 5’inkiyle hemen hemen aynı olacak gibi görünüyor. XL takısının varlığı gereği bu telefonun daha büyük bir ekranla gelmesi kesin olsa da, genel tasarım özelliklerinin benzer olacağı ifade ediliyor. Taslağı hazırlayan Pigtou sitesi, Pixel 5 XL’in iPhone 11 Pro Max’e kıyasla biraz daha kısa ve kalın olacağını öne sürüyor.

Pixel 5 XL’in arka panelinde ana materyal olarak plastiğin tercih edileceği konuşuluyor. Bunun üst segmentte konumlanması beklenen bir telefon için tuhaf bir seçim olduğu söylenebilir. Pixel 5 için çıkan cam arka panel dedikoduları ise bu konudaki kafa karışıklığını biraz daha artırıyor. Hazırlanan taslakta telefonun üst kenarında 3.5 mm. kulaklık jakı bulunması da gözden kaçmıyor. Google’ın ilk Pixel telefonları ve Pixel 3a dışında telefonlarında kulaklık jakına yer vermediğini belirtmekte fayda var.

Pixel 5 XL görüntüsü itibarıyla üst sınıf olmasa da, bileşenleri açısından üst segmentte konumlanabilir. Akıllı telefonun Snapdragon 865 işlemci taşıyacağı söyleniyor. Pixel 5’in ise Snapdragon 765 işle gelebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER