Teknoloji

Pixel 5 prototipi görenleri heyecanlandırıyor – Video

google pixel 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5, 2020’nin merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Telefonun çıkmasına oldukça uzun bir zaman var gibi görünse de, Pixel 5’e ait olduğu belirtilen bir prototip etrafta dolaşmaya başlamış durumda.

Akıllı telefonların arka kamera tasarımları son zamanlarda iyiden iyiye birbirine benzemiş durumda. iPhone 11 Pro, Pixel 4, Galaxy S20 gibi telefonların arka kamera sistemleri ilk bakışta birbirlerine oldukça yakın duruyor. Ancak Pixel 5’in arka kamera tasarımı, son zamanlarda gördüklerimizden oldukça farklı görünüyor.

Prototipi gösteren videoda U harfine benzer bir kamera modülü tasarımı göze çarpıyor. U harfine benzeyen bu kamera modülünün su damlası şeklindeki çentikleri hatırlattığı söylenebilir. Arka panelin orta üst kısmında bir çıkıntı gibi görünen bu modülün üzerinde üç kamera bulunuyor. Bu üç kamera, ters bir üçgen şeklinde dizilmiş gibi görünüyor.

Pixel 5 prototipi nihai tasarımı göstermiyor olabilir

Pixel 5’in prototipini gözler önüne çıkaran Front Page Tech isimli YouTube kanalının sahibi Jon Prosser; prototipin nihai tasarım olmayabileceğinin altını çizdi. Google’ın genelde telefonları için üç prototip hazırladığını söyleyen Prosser, şirketin başka bir tasarımı da seçebileceğini ifade etti.

Pixel 5’in prototip tasarımı dikkat çekici olsa da, bu tasarımın herkesin hoşuna gitmeyeceği söylenebilir. Ergonomi konusundaki soru işaretleri de, tasarımın kullanışlılığının sorgulanmasına neden oluyor. Pixel 5’e dair dedikodu ve sızıntılar önümüzdeki aylarda da sıklıkla gündeme gelecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER