Teknoloji

Pixel 4A’nın kayıtlarına resmi belgede rastlandı, ama radar teknolojisi yok

google pixel 4a

Google Pixel 4A modelinin mayıs ayında çıkması bekleniyordu, ancak bu telefon haziran ayının sonlarına gelmemize rağmen hâlâ ortaya çıkmadı. Google’ın geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı amiral gemisi Pixel 4’ün daha uygun fiyatlı takipçisi olmasını beklediğimiz bu telefonla ilgili olarak Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) kayıtlarında bir bulguya rastlandı. XDA-Developers‘ın dikkat çektiği bu belgeye göre Pixel 4A’nın çıkışı yakın.

Teknik olarak, ortaya çıkan bu bulguya FCC tarafından yeni onaylanan Google telefonunun Pixel 4A olduğuna ya da Google’ın bunu çok yakında çıkaracağına dair kesin bir kanıt sayılmaz. Ancak emin olunan bir nokta var, o da Google’ın “G025J” kod adlı bir telefonun satışı için ABD’de gerekli onayı aldığı ve FCC telefonların onayını genellikle telefon resmiyet kazanmadan hemen önce verir. Google fazla telefon çıkarmıyor; “G020″nin Pixel 4 anlamına geldiğini dikkate alırsak, “G025” de onun takipçisi olan ara model yorumunda bulunabiliriz.

FCC dokümanlarından anlaşılan bir nokta varsa, o da Google’ın Soli radar sensör çipinin bulunmayacağı ki, bu da telefonda “Motion Sense” olarak el hareketi kontrollerinin ya da daha hızlı yüz kilidi açma imkanını sağlayan özelliğin bulunmayacağı şeklinde yorumlanabilir.

Google’ın kullandığı radar teknolojisi milimetrik dalga radyo frekanslarını kullanılıyor. FCC dokümanlarında bunun açıklanması gerekirdi, ancak olmadığına göre söz konusu özellik de beklenen telefonda yer almıyor demektir. Bunlar Pixel 4’ün FCC dokümanlarında 58 ve 63.5 GHz’lik bantlarla gösterilmişti.

Halbuki daha önceki sızıntılarda Pixel 4A’da Soli radar teknolojisinin bulunacağı öne sürülüyordu. Ancak bu sensörün nereye yerleştirildiği konusunda da bir ipucu verilmiyordu. Çünkü daha önce sızan fotoğraflarda yeni telefonda, Pixel 4’te aynı sensörün bulunduğu yerin tamamen çerçeveyle doldurulduğu görülüyordu.

Pixel 4A özellikleri

Pixel 4A’da 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü 5.81 inç ekran, Snapdragon 730 işlemci, 64 GB ve 128 GB dahili hafıza, 6 GB RAM ve 3080 mAh pil gibi başlıca özelliklerin olacağı tahmin ediliyor. Arkada ise 12.2 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunacak. Pixel 4 gibi en fazla saniyede 30 kare hızında 4K video kaydının bulunacağı da belirtiliyor. Önde ise ekran deliğine 8 megapiksel kamera yerleştirilecek. Kulaklık jakı ve arkada parmak izi okuyucu da beklenen diğer fiziksel özellikler arasında sıralanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER