Teknoloji

Pixel 4a ile çekilen fotoğraflar iyi bir kamerayı işaret ediyor

google pixel 4a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakında çıkması beklenen Google Pixel 4a modeli tarafından çekildiği iddia edilen fotoğraflar ortaya çıktı. Bunlar sayesinde tek bir kamera taşımasına rağmen bir akıllı telefonla mükemmel fotoğrafların çekilebileceğine bir kez daha tanık olacağız gibi görünüyor.

Pixel 4a ile ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Cihazın normalde Google I/O 2020 etkinliğinde duyurulması bekleniyordu. Ancak o etkinliğin iptal edilmesi planları değiştirdi. Şimdilerde muhtemel tanıtım tarihi için 22 Mayıs konuşuluyor.

Şimdiye kadar bu telefonla ilgili fazla bilgiye rastlamadık. Ancak yeni görüntülerin ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Geçen yıl bu zamanlarda çıkan Pixel 3a modeli iki açıdan ilgi çekmişti. Öncelikle epey uygun fiyatlı bir cihazdı. Buna ek olarak mükemmel olarak nitelendirilen bir kamerası bulunuyordu. Tek bir kamera taşımasına rağmen fotoğraf kalitesi açısından daha yüksek çözünürlüklü ana kamera ve yanında ek kameralar barındıran cihazların önüne geçiyordu.

Google Pixel cihazlarında teknik özellikler tablosundaki rakamlarla rekabet etmiyor. En son Pixel 4 modeli de iki kamera barındırıyordu ve bu iki kameranın çözünürlükleri Samsung’un en yeni amiral gemisininkinin yanına bile yaklaşmıyordu. Ancak birçok açıdan Google Pixel telefonları iyi portre fotoğraf performansı, daha iyi düşük ışık performansı ve tutarlılık sunuyor. Bu noktada yapay zekânın avantajlarından fazlasıyla yararlanıyor.

Pixel 4a’da da odak noktası bu olacak gibi görünüyor. Fotoğrafların kaynağı bunların 12 megapiksel çözünürlüklü kamerayla çekildiğini söylüyor. Muhtemelen Pixel 4’tekiyle aynı sensör ve aynı yazılım platformu kullanılıyor.

48 megapiksel çözünürlüklü Redmi Note 7 ile çekilen fotoğraflarla karşılaştırıldığında, Pixel 4a’nın fotoğraflarının daha iyi olduğu açık şekilde görünüyor. Son zamanlarda akıllı telefonlarda piksel sayısı savaşlarının yeniden başladığına tanık oluyoruz, ancak bunlara ihtiyatlı yaklaşıyoruz. Çünkü sensör kalitesi ve yazılımın performansı, birlikte değerlendirildiğinde teknik özellikler tablosunda gördüğümüz rakamların hükmünü boşa çıkarabiliyor.

Tabii ki, sırf bu sızıntıdan yola çıkarak Pixel 4a’nın çok iyi bir kamera sistemine sahip olacağını söyleyemeyiz. Ancak Pixel 3a’nın fotoğraf performansından yola çıkarak Google’ın aynı çizgiyi tutturmaya çalışacağını tahmin ediyoruz. Mayıs ayının sonlarına doğru bu telefonu görmeyi ve performansı hakkında daha fazlasını öğrenmeyi bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER