Teknoloji

Pixel 4 ve diğer Google ürünlerinin tanıtılacağı tarih kesinleşti

google pixel 4 etkinlik

Google 15 Ekim’de New York şehrinde düzenleyeceği donanım etkinliği için medya mensuplarına davetiyeleri gönderdi. Şirketin bu etkinlikte Pixel 4, Pixel 4 XL ve aralarında Pixelbook 2 ve yeni Google Home hoparlörlerin de olmasını beklediğimiz yeni donanımları tanıtacağını tahmin ediyoruz.

Etkinliğin davetiyesinde, “Gelin ve Google tarafından üretilen birkaç yeni şeyi görün.” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan da yer alıyor.

Google, geçtiğimiz haziran ayında sıra dışı bir harekette bulunarak planlanan çıkış tarihinden aylar önce Pixel 4’ün varlığını belli etmişti. Bu telefonun geleceğini zaten biliyorduk, bu nedenle Google da yeni cihazın tasarımına erken bir bakış atma fırsatı sundu.

Ayrıca Google, Pixel 4’ün Face ID’ye benzer bir yüz tanıma sistemine sahip olacağını da duyurdu. Telefonun ön yüzünde yer alan bir dizi sensör kişinin yüzünü tarayacak ve kimlik doğrulamasını yapacak. Ayrıca Pixel 4, Google’ın Project Soli olarak adlandırdığı teknolojiyi kullanan el hareketlerini de destekleyecek.

Bu ön gösterimlerin sonrasında, son haftalarda bir sızıntı dalgasıyla karşılaştık. Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazları çeşitli ön inceleme videoları ve fotoğraflarla karşımıza çıktı.

Pixelbook’un takipçisi de yolda

Diğer ürünlerle ilgili olarak Google, geçen yıl çıkardığı ve pek de bekleneni veremeyen Pixel Slate tabletin ardından, 2017 model Pixelbook dizüstü bilgisayarın takipçisi olacak yeni bir ürünün hazırlığında. Yanlış adım, gelecekteki Google yapımı tabletlerin de iptal edilmesine ve bu ürün kategorisinden, en azından donanım üreticisi olarak tamamen vazgeçilmesine neden oldu.

Google’ın 2018 donanım etkinliğinde Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel Slate, Google Nest Hub ve yenilenmiş Chromecast yayın cihazı gibi ürünleri görmüştük. Google, yakın zamanda normal modele göre daha büyük ekranı olan, aynı zamanda kamerasıyla da görüntülü sohbete ve ev güvenliğine katkıda bulunan Nest Hub Max ürününü satışa sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER