Teknoloji

Pixel 4 benchmark testinde rastlanan ilginç Android detayı

google pixel 4 benchmark
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pixel 4 için yapılmış bir GeekBench benchmark testinin kaydı ortaya çıktı. Bunun yüzünden Google’ın bir sonraki yazılımıyla ilgili tartışmalar başladı. Aslına bakarsanız, benchmark sonucu çok ilginç sayılmaz. Ancak Pixel 4’ü Android R ile çalışırken göstermesi işleri ilginç bir hâle getiriyor.

Android R ya da Android 11 beta sürümünün çıkışına az bir zaman kaldığını söylemek yanlış olmaz. Son birkaç yıla baktığımızda Google’ın gelecek Android sürümünün beta versiyonlarını mart aylarında yayınlamaya başladığını görmüştük. En son 2019’da, daha sonra Android 10 adını alan Android Q beta sürümü de ilk kez mart ayında yayınlanmıştı.

Android R için bir benchmark testini gördüysek, Google’ın planlarının yolunda gittiği çıkarımında bulunabiliriz. Q harfine uyacak bir tatlı adı bulmadığı için Android 10 adlandırmasını tercih eden Google, Android 11 ile birlikte adı R ile başlayan güzel bir tatlı bulup yeniden geleneksel adlandırmasına döner mi, onu da ilerleyen aylarda göreceğiz.

Belki de, kodlarda Android R olarak geçen işletim sistemi, son kullanıcılara ulaşmaya başladığında yine basit şekilde Android 11 olarak adlandırılacaktır. Hazır alfabenin sonuna yaklaşmışken, Google tatlılara dayalı adlandırmasından alfabedeki harfler bitmeden de vazgeçmiş olabilir.

Android 11 ya da Android R neler getirecek?

Android 11 ya da Android  R sürümünde ne gibi farklılıklar olacak? Bir süredir dedikoduları yapılan masaüstü modunun gelecek en büyük yeniliklerden bir tanesi olacağı söyleniyor. Böylelikle Samsung ve Huawei gibi şirketlerin telefonlarında sunduklarına benzer bir masaüstü gösterim ve kullanım modu tüm Android telefonlarda kullanılabilir hâle gelecek.

Uçuş modu özelliğinin daha akıllı hâle getirileceği belirtiliyor. Aynı zamanda büyük boyutlu video dosyaları da desteklenecek. Böylelikle uzun 4K çekimleri birkaç ayrı dosyaya bölünmemiş olacak. Özellikle akıllı telefonlarıyla video çekip düzenleme işleriyle uğraşanlar bu yenilikten çok memnun kalacaktır.

Görsel açıdan Android 11’in fazla yenilik getirmesini beklemiyoruz. Android 10 ile birlikte Google, Android TV’den Google ürünlerine kadar birçok noktada ortak bir tasarım dili yakalamıştı. Koyu mod da daha yeni düzenlendi. Bu nedenle kapsamlı bir tasarım değişikliğine değecek gibi görünmüyor. Android 11, daha çok arka planda düzenlemelerin yapıldığı tarzda bir güncelleme olabilir.

Siz Android’in gelecek sürümünde hangi yenilikleri görmek istersiniz. Düşüncelerinizi yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER