Teknoloji

Pixel 3 XL’in devasa çentiği yazılımla saklanabilecek

google pixel 3 xl

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL, haftalar boyunca devam eden sızıntıların sonunda geçtiğimiz salı günü resmiyet kazanmıştı. XL’de ekranın üstünde bulunan devasa çentik ise tanıtımın ardından bazı potansiyel kullanıcıların en çok tepki gösterdiği unsurlardan biri olmuştu.

Google çentikten hoşlanmayan ve alışmayı da kabul etmeyen kullanıcıları için bir çözümü olduğunu açıklama konusunda fazla zaman kaybetmedi. Şirket Made by Google isimli Twitter hesabı aracılığıyla çentiğin yazılım yardımıyla gizlenebileceğini duyurdu.

LG, OnePlus, Xiaomi ve Huawei gibi üreticiler, çentikli Android cihazlarında çentiği gizleme imkanını bir süredir sunuyor. Google’ın da bu gruba katılmasının doğru bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Mevcut Android Pie geliştirici sürümünde çentiği saklama aracı geliştirme menüsüne saklandığı için Google’ın XL’de bunu daha görünür bir yere yerleştirmesi umuluyor.

Pixel 3 XL’in ekran alanı çentik saklandığında küçülüyor

9to5Google sitesinin şef editörü Stephen Hall, Pixel 3 XL’ü çentiği gizlenmemiş ve gizlenmiş olarak gösteren iki fotoğrafı Twitter hesabında yan yana paylaştı. Söz konusu fotoğraflar, çentik gizlendiğinde Android durum çubuğunun da aşağıya çekildiğini ve ekran alanının küçüldüğünü net biçimde ortaya koyuyor. Dolayısıyla burada kullanıcıların estetik kaygıları esas belirleyici olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER