Eğlence

Pixar kurucusuna göre akıllı telefonlar ve GoPro’lar film yapımının geleceği

iphone-kamera-cekim-140515

Mobil cihazlarla video kaydının küçük ölçekteki prodüksiyonlarda kullanıldığına tanık olmaya başlamıştık. Şimdi bu eğilim büyük film stüdyoları arasında yer alan Pixar’ın kurucularından olan John Lasseter tarafından da doğrulanıyor.

Hareketli Resim Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nde düzenlenen bir panelde konuşan Lasseter, akıllı telefonlarla video çekimi ve GoPro aksiyon kameralarının film yapımının geleceği olduğunu söylüyor. “Romance in NYC” gibi bazı kısa filmler tamamen iPhone ile çekilmiş ve büyük film festivallerine katılmıştı.

“Romance in NYC” filminin yapımcısı Tristan Pope, tamamen iPhone kullanarak çeklim yapmanın özel setlerin sağlamadığı özgürlüğü kendisine verdiğini söylüyor. Birçok profesyonel kameraya sahip olduğunu, ancak “Romance in NYC” gibi bir film için bunların çok büyük olduğunu ve yer kapladığını düşündüğünü dile getiriyor. En doğru etkiyi, en samimi hissi sağlayacak ortamı en sonunda bulduğunu ve iPhone 6’yı seçtiğini söylüyor.

gopro-here-3-aksiyon-goruntu-140515

Panelde konuşan Lasseter Pope’un iddialarını, O’nun ne yaptığını tam anlamıyla bilmeden destekledi. Akıllı telefon ve GoPro ile video çekimiyle ilgili olarak, çoğu insanın bu fikre sıcak bakmayabileceğini, ancak bu firin işe yarayacağını söyledi.

Kamera donanımları daha iyi hâle geldikçe ve daha iyi düzenleme yazılımları küçük ekranlı cihazlarda da yer buldukça, daha fazla filmin akıllı telefon veya GoPro gibi cihazlarla çekildiğini göreceğiz. Günümüzün büyük film stüdyolarının yönetmenleri bu düşünceye sıcak bakmayabilir, ancak belirli bir süre sonra kendi filmleri için de bu fikri değerlendirebileceklerini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER