Eğlence

Pixar Coco VR ile sanal gerçeklik dünyasına ilk adımını atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pixar coco vrDisney Pixar’ın yeni filmi Coco, Meksika’daki Ölüler Günü kutlamasında geçen bir hikayeyi izleyicilere anlatacak. Son zamanlarda genellikle film serilerine odaklanan Pixar için Coco yeni bir macera olması nedeniyle önem taşıyor. Stüdyo yeni filmiyle sanal gerçeklik dünyasına da merhaba demeye hazırlanıyor. Pixar Coco VR adını taşıyan sanal gerçeklik deneyimini de izleyicilerin karşısına çıkarıyor.

Filme eşlik edecek bir deneyim olarak tasarlanan Coco VR’ın altında Pixar dışında Oculus ve sanal gerçeklik tasarım şirketi Magnopus’un imzası bulunuyor. Coco’da aile ve ölümlülük temalarının üzerinde durulurken, Coco VR’da kullanıcılara ölüm diyarını keşfetme fırsatı sunulacak.

Coco, Türkiye’de önümüzdeki ocak ayında vizyona girecek. Coco VR’a ise şimdiden Oculus Rift üzerinden erişilebiliyor. Sanal gerçeklik deneyiminin daha sade bir versiyonu ise filmin önümüzdeki hafta ABD’de vizyona girmesiyle birlikte Samsung Gear VR’a gelecek.

Coco VR’ın bir promosyon çalışması olduğunu görmek çok zor değil. Ancak Disney’in daha önceki sanal gerçeklik çalışmalarına kıyasla daha sağlam ve interaktif olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, Coco VR ile promosyon konusunda son zamanlarındaki diğer filmlerinden daha sağlam bir iş çıkarıyor.

Coco VR’da filmin ana kahramanı Miguel tarafından yapılan hızlı girişin ardından oyuncular ölüler diyarına düşüyor. Diyarın yerlilerinden birinin yaptığı “Şova hazır ol” uyarısının ardından kullanıcılar Rift’in kafa takibi ve hareket kontrolü aracıyla bir iskelet alıyor ve ayna önünde farklı kıyafetler ve saç stilleri deniyor. Giyinme işleminin tamamlanmasının ardından oyuncular ölüler diyarında gezinmeye başlayabiliyor. Müzikal performans da deneyimin parçaları arasında yer alıyor.

Pixar Coco VR için “sosyal bir deneyim” tanımlamasını kullanıyor

Ölüler diyarında tek başına takılmak mümkün. Ancak Oculus ve Pixar Coco VR için “sosyal bir deneyim” tanımlamasını kullanıyor. Bu sosyal alandan aynı anda dört oyuncu yararlanabiliyor. Bu sosyallik vurgusuna rağmen, Coco VR’da belli noktaların tadının tek başına daha iyi çıktığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER