Teknoloji

Pioneer XDP-100R yüksek kaliteli HD ses oynatıcısı Android ile çalışıyor

pioneer-xdp-100r-191015

Akıllı telefonlar MP3 oynatıcıların devrini bitirmiş olabilir, ancak bu ürün hâlâ ses cihazlarına meraklı kimseler için üst sınıf bir cihaz olarak yaşamayı sürdürüyor. FLAC uyumlu müzik oynatıcı çıkaran son üretici Japon şirket, XDP-100R adlı çekici modeliyle Pioneer oldu.

Yüksek çözünürlüklü cihaz ilk olarak bu yılın IFA fuarında tanıtılmıştı. Açılı ve makineden geçirilmiş alüminyum gövdeyle gelen XDP-100R’nin 700 dolar gibi bir yurt dışı satış fiyatına sahip olduğu belirtiliyor. Bir Pioneer sözcüsü XDP’yi akıllı telefonların yeterli ses kalitesini sunmadığını düşünenler için geliştirdiklerini kaydetti.

Android işletim sistemiyle çalışan XDP söz konusu yüksek doğallıklı ses olduğunda akıllı telefonları açık şekilde geride bırakıyor. Kayıpsız FLAC, MQA, ALAC ve hatta 11.2 MHz’e kadar DSD sesi de aralarında barındıran birçok ses formatını destekleyen Pioneer XDP iki farklı devre barındırıyor. Bunlardan bir tanesi normal işlemci vazifesini görürken diğeri de sesle ilgili bileşenler için kullanılıyor. Pioneer bu ikinci devreyle dijital gürültünün etkilerinin sıfırlanacağının altını çiziyor.

XDP’de 4.7 inç, 720p ekran bulunuyor. Her biri 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen iki adet microSD kart yuvası da 32 GB kapasiteli dahili hafızaya ek olarak sunuluyor. Pili tek bir şarjla 10 saate kadar yüksek kaliteli müzik dinleme imkanı sunuyor. Müzik çaların üstünde ve altında yer alan çıkarılabilir tamponlar ek koruma sağlıyor. Tamponlar çıkarılsa bile, Pioneer XDP-100R hantal bir cihaz görünümünde. 12.7 santimetre boy, 7.62 santimetre en ve 1.27 santimetre kalınlık gibi değerlere sahip.

Diğer üst sınıf benzerleri gibi, XDP de herkesi çekmeyecektir. Ancak ses konusunda bir hayli seçici olan ve yüksek kaliteli müziği her yere taşımak isteyenler için Pioneer XDP-100R isabetli bir ürün olabilir. Pioneer’ın bu yeni yüksek kaliteli ses cihazı kasım ayı sonunda Japonya’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER