Teknoloji

Pioneer’ın Lightning portlu kulaklığı müzik dinlerken şarj imkanı sunuyor

pioneer lightning kulaklık

pioneer lightning kulaklıkApple’ın iPhone 7’den kulaklık jakını çıkarma kararı birçok şikayete neden olmuşken, en çok dile getirilen unsurlardan bir tanesi bir taraftan kulaklıkla müzik dinlerken bir taraftan da akıllı telefonun nasıl şarj edileceği olmuştu. Ne de olsa her iki kablonun da aynı porta bağlanması gerekiyordu. Apple tüketicilere kablosuz kulaklıklara doğru yönlendirerek bu sorunu çözmeyi planlarken, Pioneer alışılmış yöntem için daha uygun bir çözümle tüketicilerin karşısına çıkıyor.

149.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan Pioneer Rayz Plus, Lightning kulaklık kablosuna entegre edilmiş Lightning portu sayesinde bir taraftan iPhone 7 ile kulaklıka müzik keyfi yaşarken bir taraftan da Lightning kablosu aracılığıyla telefonu şarj etmeye izin veriyor.

Pioneer kulaklık sadece bu özellikle sınırlı kalmıyor; uyarlanabilir gürültü bastırma ve kulaklık topuzlarını kulaktan çıkarınca müziğin otomatik olarak duraklatılması gibi iki beğenilecek özelliği de sunuyor. Gürültü bastırma teknolojisinin kullanıcının kulağına ve çevresine uyum sağlayarak çalıştığı söyleniyor. Bu, her bir kulaklık topuzuna yerleştirilmiş altı farklı mikrofonla gerçekleştiriliyor. HearThru adını taşıyan bir mod da kulaklıkları çıkarmadan çevre seslerini duymayı mümkün kılıyor.

Bu arada Pioneer’ın 99.95 dolara sunduğu Rayz modeli de bulunuyor. Pioneer Rayz’de gürültü bastırma teknolojisi bulunuyor.

Her iki yeni Pioneer kulaklık modeli de özellikler bakımından zengin, ayrıca eklenen Lightning özellikleri sayesinde geleneksel 3.5mm kulaklıkları aratmıyor. Yardımcı iOS uygulaması ekolayzır ayarlaması yapmayı sağlıyor. Ayrıca uygulama üzerinden kablo üstündeki kumandada bulunan akıllı tuşa da görev ataması yapılabiliyor. Pioneer Rayz kulaklıkların teknik özellikleri hakkında fazla bilgi vermiyor, ancak sunulan özellikler bu alanda hiç fena olmadığını işaret ediyor.

Eğer gürültü bastırma ve diğer kapsamlı özellikleri gösterildiği gibi iyi şekilde çalışıyorsa, bu kulaklıklar on milyonlarca iPhone 7 sahibi arasında kendilerine hatırı sayılır bir alıcı kitlesi bulabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER