Teknoloji

Pinterest’in ilk yatırımcısı site için fikir çalmakla suçlanıyor

Pinterest ve sitenin ilk yatırımcılarından biri, sitenin temel fikirlerinden bazılarının çalıntı olduğu gerekçesiyle dava edildi. AllThingsD’de yer alan habere göre, Thedore F. Schroeder tarafından açılan davada Pinterest ve ilk yatırımcılardan Brian S. Cohen suistimal, zenginleşme ve mutemet görevini ihlal ile suçlanıyor. Dava dosyasında Schroeder’in 2005 yılında Rendezvoo adı taşıyan ve kullanıcıların panolar aracılığıyla bilgi paylaşmasını amaçlayan bir web platformu üzerinde çalıştığı belirtilirken, Rendezvoo’nun o dönemki popüler servisler MySpace ve Friendster’a rakip olma amacında olduğu da ifade edildi.

 

 

Pinterest’in ilk yatırımcısı Cohen’in de o dönem Rendezvoo ekibiyle beraber hareket ettiği, ancak daha sonra projenin kilitlenmesine neden olduğu ve kendisi için bazı fikirler çaldığı iddia edildi. Schroeder, Pinterest’i Rendezvoo’yla fazlasıyla benzer bulduğunu; Mashable’da yayınlanan bir makale aracılığıyla Cohen’in Pinterest’le ilgisini öğrendiği zamansa taşların kafasında yerine oturduğunu dile getirdi. Söz konusu makalede Cohen, kendisini sitenin ilk yatırımcısı olarak tanımlıyor ve de kendisinin daha önce çalıştığı Tote isimli bir projenin de Pinterest’e ilham olduğunu ifade etmişti. Aynı makalede Cohen iğneleme konseptinin nereden geldiğini bilmediğini söylese de, Schroeder bu fikrin de kendisine olduğunu ve Cohen’in bunu kendisinden çaldığını iddia ediyor.

Davada Schroeder’in çeşitli mali talepleri bulunuyor. Davacı, 75 bin dolara kadar tazminat talep ederken; Pinterest’ten gelen kazançlardan da pay istiyor. Faizler ve dava gelirleri de Schroeder’in talepleri arasında yer alıyor. Pinterest’ten gelen açıklamada söz konusu iddiaların temelsiz olduğu ve Pinterest’in bu iddialara karşı son derece sert bir biçimde savaşacağı belirtildi.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER