Teknoloji

Pinterest’in Android ve iPad uygulamaları yayınlandı

Sadece davetiye sistemi ile üye alımını bırakmasından kısa bir süre sonra, Pinterest Android ve iPad uygulamalarını yayınladı. Fotoğraf temelli sosyal paylaşım servisinden yapılan açıklamada Kindle Fire uygulamasının da yolda olduğu ve bu haftanın ilerleyen günlerinde yayınlanacağı belirtildi.

Uygulamalar Pinterest’in genel merkezinde düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldı. Kurucu ortaklar Ben Silbermann ve Evan Sharp yaptıkları açıklamalarda ağı mobil platformlara taşımanın önemini vurguladılar. Daha evvel yayınlanan iPhone uygulaması ile mobil yoluna adım attıklarını belirten şirket yetkilileri, Android ve iPad uygulamaları ile de çok önemli bir genişleme kaydettiklerini dile getirdiler. Ben Silbermann, Pinterest’in amacının kullanıcılara bilgisayar başındayken değil, çevrimdışıyken ulaşmak olduğunu vurguladı.

Pinterest’in iOS uygulaması 2.0 sürümü ile performans güncellemelerine kavuşurken, iki kolonlu yeni tasarım da kullanıma sunuldu. iPad uygulamasında ise yerleştirilmiş bir web tarayıcısı ve kullanıcıya bir sayfadan iliştirilmiş diğer görselleri görme imkanı sağlayan kısayol dikkat çekiyor. Android ve iOS uygulamalarının temel işlevlerinde ise herhangi bir farklılık yok.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER