Teknoloji

Pinterest yerelleştirmiş arama sonuçlarıyla uluslararası kullanıcılarına daha iyi hizmeti amaçlıyor

pinterest-yerellestirilmis-arama-121015-1

Arama işlevini geliştirme yoluna giden sosyal paylaşım sitesi Pinterest, kullanıcılarına yerelleştirilmiş arama sonuçları, uluslararası otomatik tamamlama ve yazım denetimi özellikleri sunacak.

Pinterest tarafından gerçekleştirilen ön çalışmalar sonucunda Almanya, Brezilya, Fransa ve Japonya’daki Pinterest kullanıcılarının yerelleştirilmiş arama sonucunda panolarına iki kat daha fazla yerel içerik yerleştirdiği gözlemlendi. Panoya yerleştirilen içeriğin kaynak bağlantısında geçen sürenin artması da, Pinterest’in yerele ağırlık verme stratejisinin işlediğini ortaya koyan bir sonuç olarak nitelendi.

Ülkeye, Pinterest kullanıcısının hesap diline ve aramanın gerçekleştirildiği hesaba bağlı olarak uluslararası Pinterest kullanıcılarına daha yerel ve ilgili sonuçlar gösterilecek. Sonuçlar, ülkedeki popüler arama terimleri doğrultusunda özelleştirilecek.

pinterest-yerellestirilmis-arama-121015-2

Aramaya yönelik yeniliklere ek olarak; yeni dil tespit modelleri, birbiriyle aynı olan bağlantıları eleyerek akıştaki en iyi paylaşımları gösteren bir algoritma ve benzer türdeki görüntülerin yerelleştirilmiş bağlantı ve tanımlarla eşleştiğini gösteren bir araç, Pinterest mühendislik ekibinin yeni ilerlemeleri arasında bulunuyor.

Pinterest’in aylık 100 milyon aktif kullanıcısının neredeyse yarısını ABD dışından gelen uluslararası kullanıcılar oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER