Teknoloji

Pinterest yeni arkadaş akışı tasarımıyla Instagram’a yaklaşıyor

pinterest

Pinterest geçtiğimiz mart ayında diğer kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımların daha iyi takip edilebilmesi için özel bir arkadaş akışı sekmesini hayata geçirmişti. Sosyal paylaşım sitesi, yaklaşık 8 aylık bir dönemin ardından söz konusu akışın tasarımında değişikliğe gitti.

Pinterest‘in yeni arkadaş akışı tasarımında paylaşımlar küçük kareler yerine tek bir sütun içinde gösteriliyor. Bu tasarım da akıllara doğal olarak Instagram’ı getiriyor. Takip edilebilecek diğer hesaplar için yatay olarak sıralanmış şekilde önerilerin sunulması da bu benzerliği biraz daha kuvvetli hâle getiriyor.

Pinterest‘in kronolojik akışı, tasarım değişikliği dışında hemen hemen aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Kullanıcılar görselin altındaki kırmızı renkli “Kaydet” ikonuna dokunduklarında ilgili görseli kendi panolarından birine yerleştirebiliyor.

Pinterest yeni arkadaş akışı tasarımıyla kendi özünden ve tarzından uzaklaşıyor. Ancak bireysel paylaşımlara ekran üzerinde daha fazla alan sağlamanın mantıklı bir hamle olduğunu da belirtmek gerekiyor. Özellikle görsel odaklı bir servis için bu değişim biraz daha fazla anlam taşıyor. Pinterest’in yeni arkadaş akışı tasarımı, dünya genelinde servisin mobil uygulamalarında kullanıcılarla buluşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER