Teknoloji

Pinterest web sitesi için kullanıcı pinlerinde arama özelliği getirdi

Pinterest geçtiğimiz ay içinde tasarımında önemli sayılabilecek bazı değişikliklere gitmiş ve kullanıcı pinlerinde paylaşışan bilgi miktarını artırmayı hedeflemişti. Popüler sosyal ağ şimdi de web sitesi için kullanıcı pinlerinde arama yapma özelliğini aktif hale getirdi.

pinterest-kendi-pinlerinde-ara-050613

2010 yılında kurulan Pinterest özellikle 2012 yılında büyük bir popülarite kazanmış ve 2013’ün nisan ayı itibarıyla Facebook ve Twitter’ın ardından en popüler üçüncü sosyal ağ konumuna yükselmişti. Artan bu popülariteyle yeni bazı özellikleri de beraberinde getirdi ve kendisini sadece basit bir paylaşım servisi olmanın ötesine taşımak isteyen Pinterest, kullanıcılarına aradıkları bilgileri bir bakışta verebilecek bir yapıya bürünmek için harekete geçti. Bu plan kapsamında son adım olarak sosyal ağın web sitesinde kullanıcıların kendi pinlerinde arama yapmaları mümkün kılındı.

Bu özellik sayesinde kullanıcıların daha önce panolarına iliştirdikleri şeyleri yeniden keşfetmesi daha kolay hale getirildi. Arama çubuğuna anahtar kelimenin yazılmasının ardından çıkan sonuç ekranında ”Sadece Benim Pinlerim” seçeneği işaretlendiği zaman kullanıcının karşısına o anahtar kelimeyle ilgili olarak yaptığı paylaşımlar çıkarılıyor. Özelliği Pinterest’in resmi blogu üzerinden duyuran yazılım mühendisi Hiu Xu, kullanıcılara pinlerine çeşitli anahtar kelimeleri eklemeyi ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Web üzerinde dağıtımına başlanan özelliğin ilerleyen dönemde mobile de taşınacağı ifade edildi.

İlgili >> Pinterest

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER