Teknoloji

Pinterest de sonunda Türkiye’ye temsilci atadı

microsoft pinterest türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

7253 sayılı kanun, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağlara Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirmişti. Bu zorunluluğa uymayan tek platform olan Pinterest de sonunda Türkiye temsilcisini atadı.

Pinterest’in Türkiye temsilcisi atadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan duyurdu. Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Pinterest’in de 7253 sayılı kanun kapsamında Türkiye’ye temsilci atadığını belirtti. Sayan, “Böylelikle ülkemizde günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan temsilci atayacağını bildirmeyen kalmadı.” ifadesini kullandı.

7253 sayılı kanun kapsamında temsilci atama zorunluluğu getirilen sosyal ağlar, ilk etapta temsilci atama konusunda yavaş davranmıştı. Reklam cezası yaptırımından önce ise YouTube ve Facebook gibi platformlar temsilci atama kararını açıklamıştı. Twitter ise bant genişliği daraltma cezasının uygulanmasından önce temsilci atayacağını duyurmuştu.

Pinterest, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağlar arasında Türkiye temsilcisi atamayan tek platform konumundaydı.

İLGİLİ HABERLER