Teknoloji

Pinterest’ten yeni ortak paylaşım uygulaması: Shuffles

pinterest shuffles

Pinterest Shuffles adını taşıyan yeni uygulamasını duyurdu. İlk etapta sadece iOS‘te kullanıcılarla buluşan Shuffles, kullanıcıların dijital bir “mod panosu” oluşturabilmesini ve bunu başkalarıyla geliştirebilmesini mümkün kılıyor. Shuffles’a giriş yapabilmek için hâlihazırda davetiye gerekiyor. Ancak kullanıcılar bekleme listesine isimlerini yazdırabiliyor. Uygulamanın App Store Türkiye mağazasında olmadığını belirtmekte de fayda var.

Standart Pinterest deneyiminde kullanıcıların içeriği kaydetme, pin’lerinden oluşan fotoğraf kütüphaneleri oluşturma ve uygulama içinde gezinme gibi imkanları mevcut. Shuffles ile kullanıcılara ekstra fotoğraf düzenleme araçları sunuluyor. Bu araçlar arasında bir fotoğrafta belirli bir nesneyi izole etmeyi sağlayan Cut Out gibi seçenekler bulunuyor. Collage (Kolaj) ile fotoğraflar ve fikirler birleştirilirken, Animate de görsel efektlerle fotoğrafları canlandırıyor.

TechCrunch’ın haberine göre, Shuffles Pinterest’in TwoTwenty isimli uygulama kuluçka merkezinde geliştirildi. Canlı alışveriş deneyimi Pinterest TV de TwoTwenty çıkışlı bir projeydi. Pinterest için daha doğal bir yan proje gibi görünen Shuffles, kullanıcılara paylaşımlarında ekstra kreatif bir alan sağlıyor.

Bu konsept üzerinde çalışan tek şirket Pinterest değil. Adobe de geçtiğimiz yılın ekim ayında insanların Creative Cloud üzerinde “mod panoları” oluşturmasını ve paylaşmasını mümkün kılan Canvas özelliğini duyurmuştu.

Pinterest Shuffles uygulamasının Android versiyonunun ne zaman yayınlanacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER