Teknoloji

Pinterest Pincodes ile karekodlara renk katıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pinterest pincodesPinterest Pincodes adını verdiği yeni teknolojisiyle taranabilir karekodlarına tarz ve renk getiriyor. İlk etapta sadece şirketler ve yayıncılar Pincode oluşturabilecek. Sosyal ağın üyelerinin bu kodları kullanmasının önünde ise bir engel bulunmuyor.

Kullanıcılar kodları Pinterest’in Lens özelliğiyle taranabilecek. Tarama işleminin ardından kullanıcıların karşısına ilgili Pinterest panoları çıkıyor. Pinterest’in bu özelliği reklamlarda kullanması ve potansiyel müşterilere ilgilendikleri ürünlere göz atma fırsatı sunması muhtemel görünüyor.

Pincodes, Pinterest’in diğer görsel arama özellikleriyle birlikte kullanıma sunuldu. Pinterest’in sunduğu bir diğer dikkat çekici yenilik, “Lens your Look” adını taşıyor. Özellik kullanıcılara kamera yardımıyla arama sonuçlarını iyileştirme fırsatını veriyor. Örneğin, arama kutusuna “atkı” yazıp ardından paltonun fotoğrafı çekildiğinde kullanıcıların karşısına uyumlu atkı seçenekleri çıkıyor.

Pinterest’ten yapılan açıklamada, servise 5 milyondan fazla yeni satın alınabilir ürün eklendiği de belirtildi. Böylelikle servisteki alışveriş yapılabilir toplam pin sayısı 60 milyona yükseldi.

Pinterest Pincodes ile Lens’in etkisini artırabilir

Pinterest Pincodes ile geçtiğimiz şubat ayında kullanıma sunduğu Lens özelliğinin etkisini artırabilir. Lens ile kullanıcılar elbiselere, yemeklere, mobilyalara ve diğer nesnelere detaylı bir bakış atabiliyor. Lens de Pinterest’in 2015’te kullanıma sunduğu görsel arama aracının bir parçası olarak nitelenebilir. Lens ile kullanıcılar her ay 300 milyon arama gerçekleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER