Teknoloji

Pinterest paylaşımları Word ve OneNote belgelerine yerleştirilebilecek

microsoft pinterest türkiye

Microsoft, Word’ün web sürümünü ve OneNote’u kullananlara Pinterest paylaşımlarını kendi dokümanlarına yerleştirme imkanı tanıyor. Pinterest’teki paylaşımların URL’lerini bir OneNote sayfasına veya Word dokümanına yapıştırarak interaktif bir içerik oluşturmak mümkün hâle geliyor. Böylelikle OneNote’ta tamamen Pinterest’teki paylaşımlarla bezeli bir sayfa hazırlanabilecek.

Word tarafında ise bu destek şu an için web versiyonuyla sınırlı. Kullanıcılar Pinterest’teki bir içeriği Word’ün web sürümü üzerinden belgelerine ekleyebilecek. Bu içerik, Word’ün web veya mobil versiyonları üzerinde görüntülenebilecek.

Pinterest’teki paylaşımların OneNote sayfalarına eklenebilmesiyle asıl hedefin öğrenciler olduğunu görmek pek zor değil. Microsoft’un eğitim ekibinden Mike Tholfsen de son birkaç yıldır kullanıcılardan bu doğrultuda yoğun talepler geldiğini belirtti.

pinterest onenoteMicrosoft’un Pinterest ile gerçekleştirdiği ilk entegrasyon bu değil. Yazılım devi daha önce de Pinterest’teki Koleksiyonlar özelliğini doğrudan Edge internet tarayıcısına aktarmayı mümkün kılmıştı.

Microsoft’un Pinterest’i satın alma girişiminde bulunduğuna dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Tarafların bir süre önce masaya oturduğu, ancak hâlihazırda görüşmelerin durduğu belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER