Teknoloji

Pinterest internette alışveriş yapanların işini kolaylaştırıyor

pinterest lens
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Özellikle belirli bir ürün arayanlar için çevrimiçi alışveriş yapmak sıkıntılı bir deneyim olabiliyor. “Yeşil halı” veya “Mavi ekoseli gömlek” gibi bir terimle arama yapmak her zaman istenen sonuçları vermeyebiliyor. Bazen sadece bir fotoğraf çekmek, aranılan ürünü bulmak için fazlasıyla yeterli oluyor. Pinterest, Lens isimli kamera arama özelliğine alışverişi kolaylaştıracak yetenekler ekliyor.

Kullanıcılar telefonlarındaki Pinterest uygulamasıyla bir fotoğraf çektiklerinde veya uygulamaya bir ekran görüntüsü yüklediklerinde Lens devreye girecek ve internetten satın alınabilecek benzer ürünleri tespit edecek. Google da geçtiğimiz yıl kendi Lens uygulamasına benzer bir yetenek kazandırmıştı.

Pinterest’ten verilen bilgiye göre, yenilenen Lens özelliği ev ve moda etiketli pin’lerde 2,5 milyardan fazla nesneyi tanıyabiliyor. Şirketin blogunda konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Artık Lens’i bir ev veya moda pin’inde belirli bir ürün veya nesne üzerinde kullandığınızda karşınıza alışveriş yapma imkânı da sunan ürün pin’leri çıkacak. Bu pin’lerde ürünün mevcut fiyatı ve satıcının sitesindeki ödeme sayfasına giden bir bağlantı bulunacak.

Pinterest Lens 2017’de de kullanıma sunulmuştu

Pek çok kullanıcının moda ve ev dekorasyonu katalogu olarak yararlandığı Pinterest için görsel arama özelliğinin varlığı büyük önem taşıyor. 2017’de kullanıma sunulan Lens, şimdiden Pinterest’in görselliğe önem veren kitlesi için kullanışlı araçlardan biri hâline gelmiş durumda.

pinterest lensLens’le her ay Pinterest üzerinde 600 milyon arama yapılıyor. Bu özelliğe alışveriş boyutunun da eklenmesi, Pinterest’in büyüme hedeflerini tutturmasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER