Teknoloji

Pinterest Lens Samsung Galaxy S8’deki Bixby’yi destekliyor

pinterest lens

pinterest lensSamsung en sonunda Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni telefonlar, henüz Türkçe desteklemeyen, Samsung’un kendi bünyesinde geliştirdiği, sesle de kontrol edilebilen kişisel asistan Bixby‘yi de içeriyor.

Bixby’nin normal bir sesli asistandan daha yetenekli olduğuna dikkat çeken Samsung, bu arayüze gerçek hayattaki nesneleri tanıma yeteneği de eklemiş. Çekilen bir fotoğraftan veya kameranın tutulduğu bir alandaki nesne veya diğer bilgiler görüntüden çekilebiliyor. Samsung, bu işlevler sırasında Pinterest’in Lens adlı görsel keşif aracından da yararlanıyor.

Geçtiğimiz şubat ayında duyurulan ve bu ayın başında herkesin kullanımına açılan Pinterest’in Lens teknolojisi kullanıcılara telefonlarının kamerasını kullanarak gerçek dünyadan nesneleri gerçek zamanlı olarak belirleme, daha sonra Pinterest’teki benzer nesneleri bulma imkanı sağlıyor. Pinterest bu özelliği bir süredir sunsa da, Lens görselin öncelikle Pinterest’e yüklenmesi şartını ortadan kaldırmış ve bu durum da tüm süreci daha hızlı hâle getirmişti.

Galaxy S8 kullanıcıları için süreç daha da hızlı olacak. Bixby nesneleri kameradan doğrudan belirleyecek, böylelikle bu iki özelliğin entegrasyonu sayesinde işler daha hızlı şekilde ilerleyecek. Diğer akıllı telefonlarda olanın aksine, kullanıcıların ayrı bir uygulama kullanması gerekmeyecek. Özel Bixby düğmesine basıp daha sonra kamerayı istenen yöne tutup ekrana tıklatmak ve keşfetmek yeterli olacak.

Pinterest Lens yakın zamanda ABD’de beta sürecinden çıkmıştı. Samsung Galaxy S8 ile birlikte bu özelliğin kullanım alanını daha da yaygınlaştırması hedefleniyor. Galaxy S8, 21 Nisandan itibaren satışa sunulacak. Pinterest Lens tabanlı özelliklerin Türkiye’de kullanıp kullanılmayacağını da o zamanda sonra göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER