Teknoloji

Pinterest kullanıcılarına kişiselleştirmiş tavsiyeler sunmaya başladı

Kullanıcıların web’deki gezinme alışkanlıklarına erişim sağlamak son zamanların en sık tartışılan konularından biri haline gelmiş durumda. Gizlilik endişeleri nedeniyle pek çok kullanıcı bu olaya mesafeli yaklaşırken, 2012’de popülaritesini büyük bir hızla artıran sosyal ağ Pinterest kullanıcılarının gezinme alışkanlıklarından hareketle oluşturduğu kişiselleştirilmiş tavsiyelerini aktif hale getirdi. Şirket bu işlemi yaparken kullanıcıları için bilgilendirme niteliğinde küçük bir not hazırlamayı da ihmal etmedi.

pinterest-290713

Pinterest’ten yapılan açıklamada servise yeni eklenen ”Ana Akışı Düzenle” düğmesi duyuruldu. Bu düğmeye tıklandığı zaman kullanıcılara akışları üzerinde düzenleme yapma izni verilirken, Pinterest de kullanıcılarına panolarına pin’ledikleriyle ilgili içerikler sunacak. Bu yeni özelliğe sosyal ağın masaüstü sitesine ek olarak mobil uygulamaları üzerinden de erişilebilecek.

Kullanıcılarının diğer sitelerdeki aktivitelerini de takip edeceğini açıklayan Pinterest, bu takibin sadece ilgilere dayalı tavsiyeler sunmak için kullanılacağının altını çizdi. Örnek olarak, Pinterest yemek tarifi sitelerini sıklıkla ziyaret eden kullanıcılarına yemek tariflerinin yer aldığı panoları daha sık gösterecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu özelliği kullanmaktan vazgeçebilecek. Özelliğin duyurulduğu blog yazısında Pinterest’in kullanıcılarına kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunma konusunda heyecanlı olduğunun altı çizilirken, bu özellikten faydalanmak istemeyen kullanıcıların da anlayışla karşılanacağı ifade edildi. Şirket kişiselleştirilmiş tavsiyelerin yolunu açan takip ayarlarının her an değiştirilebileceğini de özellikle vurguladı.

İlgili >> Pinterest

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER