Teknoloji

Pinterest kullanıcılarına ilgilerini çeken şeyleri keşfetmelerinde yardımcı oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pinterest iOS ve Android uygulamaları için hazırladığı geliştirilmiş arama motorunun dağıtımına başladı. Bu arama motoruyla kullanıcılar ilgilerini çeken şeyler hakkında daha kapsamlı aramalar gerçekleştirebilecek. Pinterest tarafından ”rehberli arama” olarak adlandırılan bu özellikte kullanıcıların karşısına diğer Pinterest kullanıcılar arasında popüler olan paylaşımlardan oluşan bir liste çıkarılıyor. Örneğin ”saç stilleri” üzerine arama yapan bir kullanıcı, Pinterest’te bu etiketi taşıyan popüler paylaşımları görüyor. Buna ek olarak, arama kısmına ek terimler de eklemek mümkün oluyor. ”Oturma odaları” terimini aratan kullanıcılar yanına ”sandalyeler” terimini de ekleyebiliyor.

pinterest-250414

Pinterest’in sunduğu yeni özellikler rehberli arama ile sınırlı kalmıyor. Pinterest kullanıcıları bundan böyle uygulama içinde merak noktalarına daha iyi odaklanma adına kişiselleştirilmiş kategoriler oluşturabilecek. Daha öncesinde kullanıcılar sadece Pinterest’in varsayılan olarak sunduğu 32 kategori arasından seçim yapabiliyordu. İlgili paylaşımlar özelliğini de geliştirilen alanlar arasında yer alıyor.

Pinterest’teki mevcut pano sayısı 750 milyonu bulurken, bu panolarda gerçekleştirilen paylaşımların sayısı ise 30 milyara ulaştı. 562 milyon dolarlık bir kaynak oluşturan Pinterest’in piyasa değeriyse 3.8 milyar dolara çıktı. iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunan Pinterest uygulamasına şu an için rehberli arama özelliğinin yer almadığını belirtmekte fayda var.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER