Teknoloji

Pinterest koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeye çalışıyor

microsoft pinterest türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pinterest, koronavirüs hakkında platform üzerinde arama yapan kullanıcılarına özel bir sonuç sayfası gösteriyor. Şirket, böylelikle kullanıcılarının Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış bilgilere daha kolay ulaşmasını ve yanlış bilgilerin yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.

Pinterest’te “Coronavirus” veya “Covid-19” gibi anahtar kelimelerle arama yapıldığında kullancıların karşısına şu şekilde bir uyarı mesajı çıkıyor: “Bu konudaki pin’ler, genellikle tıbbi açıdan yanlış ve zararlı bilgiler içerdikleri için, Topluluk Kurallarımızı ihlâl ediyor. Bu nedenle bazı durumlarda hiç sonuç göstermemeyi tercih edebiliyoruz.”

Ancak bunun Türkiye’deki aramalar için geçerli bir senaryo olduğunu belirtmekte fayda var. Türkiye’de yukarıdaki anahtar kelimelerle arama yapıldığında kullanıcıların karşısına hiçbir sonuç çıkmıyor. Yurt dışında ise belli ülkelerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından paylaşılan bilgiler kullanıcılara gösteriliyor. Buna ek olarak, kullanıcılara Dünya Sağlık Örgütü’nün Pinterest hesabını takip etmeleri de öneriliyor.

pinterest koronavirus
Pinterest’te yurt dışında “coronavirus” anahtar kelimesiyle yapılan bir aramanın sonuç sayfası

Pinterest’in iyi niyetli çabasının kapsamının dar olduğunu gösteren başka bir bulgu daha mevcut. Platformda “koronavirüs” terimiyle arama yaptığımızda karşımıza pek çok Türkçe sonuç çıktı.

Pinterest’te Türkiye’de “coronavirus” anahtar kelimesiyle yapılan bir aramanın sonuç sayfası

Bu da Pinterest’in yanlış bilgiyle mücadelesinin tüm bölge ve dilleri kapsamadığını gösteriyor. Yine de şirketin şikayet edilmesi durumunda tüm yanlış bilgileri çıkarma sözü verdiğini belirtmekte fayda var.

Pinterest’te “koronavirüs” anahtar kelimesiyle yapılan bir aramanın sonuç sayfası

Pinterest, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerin yayılmasına yönelik mücadelesi konusunda şu açıklamayı yaptı: “Kritik sağlık konularında kullanıcılarımızı daha doğru bilgilendirmek için geçtiğimiz yıldan bu yana Dünya Sağlık Örgütü ile çalışıyoruz. İnsanların önemli konularda resmi bilgilere ulaşması konusunda elimizden geleni yapmayı istiyoruz.”

İLGİLİ HABERLER