Teknoloji

Pinterest paylaşılan bağlantılara konum bilgisi ekliyor

pinterest-konum-pinleri-141015Sosyal paylaşım sitesi Pinterest; proje fikirlerini, tariflerini ve daha pek çok şeyi gelecekte erişim amacıyla saklamak için oldukça uygun bir mecra. Pinterest, yeni özelliğiyle bu yönünü biraz daha kuvvetlendiriyor.

Bundan böyle Pinterest kullanıcılarının panolarına yerleştirdiği bağlantılara otomatik olarak konum bilgisi eklenecek. Böylelikle diğer kullanıcılardan gelen ipuçlarına, iletişim bilgilerine ve yol tarifine hızlı biçimde ulaşmak mümkün hâle gelecek.

Pinterest’te konum bilgisi içeren bağlantılardaki tam konumu küçük resim formunda paylaşıma eklenen haritaya tıklayarak görmek mümkün olacak. Bu ekran üzerinden diğer kullanıcılar tarafından verilen tavsiyeler ve aynı mekana ilişkin başka Pinterest paylaşımları da görülebilecek.

Pinterest üzerinden mekanların iletişim bilgilerine ve mekanlara ilişkin yol tariflerine de ulaşılabilecek. Yol tarifleri konusunda kullanıcılara Apple Harita ve Google Haritalar üzerinden yardım ediliyor. Pinterest’in haritası üzerinden yakındaki diğer mekanlar ve bu mekanlara ilişkin referanslara da erişilebilecek. Pinterest, “konum pinleri” olarak adlandırılabilecek yeni özelliğinin dağıtımına başladı.

İLGİLİ HABERLER