Teknoloji

Pinterest’te işten çıkarmalar devam ediyor

microsoft pinterest türkiye

Pinterest geçtiğimiz aralık ayında işe alım ekibinde küçülmeye gitmiş ve buna ek olarak işe alımları yavaşlatmıştı. Bloomberg’in haberine göre, şirket 150 kişiyi daha işten çıkarıyor. Bu sayının şirketin toplam iş gücünün yüzde 5’inden daha küçük bir kısmına tekabül ettiği ve farkı birimlerin karardan etkileneceği belirtildi.

Sosyal ağ tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, öncelikler ve uzun vadeli strateji çerçevesinde organizasyon değişikliklerine gidildiği ifade edildi. İşten çıkarılacak çalışan sayısı konusunda bu açıklamada bilgi verilmezken, işini kaybedenlerin tazminatlarının ödeneceği ve ekstra hizmetlerin sağlanacağı belirtildi.

Teknoloji dünyasında son zamanların en önemli gündem maddelerinden birinin işten çıkarmalar olduğu rahatlıkla söylenebilir. Amazon 18 bin, Google 12 bin, Meta ve Microsoft da 10 binden fazla kişinin işine son vermişti.

Pinterest çeyrek sonuçlarını önümüzdeki hafta açıklayacak

Ancak Pinterest’in kısa süre içinde iş gücünde bir tur daha kesintiye gitmesinin biraz daha endişe verici göründüğü söylenebilir. Sosyal ağda neyin olup bittiğini tam anlamıyla görmek için önümüzdeki hafta açıklanacak çeyrek sonuçlarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER