Manşetler

Pinterest iPad Uygulama İncelemesi

Bu yılın en popüler sitelerinden biri de hiç kuşkusuz Pinterest. Fotoğraf paylaşımı üzerine kurulmuş bir sosyal ağ olan Pinterest, 2012 yılında büyük bir ivme kazanmayı başardı ve üye sayısını hızla arttırdı. Geçtiğimiz günlere kadar sadece davetiye sistemi ile üye kabul eden site, bu politikada değişikliğe gitti ve kapısını herkese açtı. Bu yeni dönem ile birlikte Facebook veya Twitter hesaplarını kullanarak da servise üye olmak mümkün oldu. Bu yeni dönem ile gelen diğer yenilik ise Pinterest’in iPad ve Android uygulamalarının yayınlanması oldu. Daha evvel bir iPhone uygulamasına sahip olan servis, bu yeni uygulamalar ile tablet dünyasındaki yerini genişletmek için de önemli bir adım attı. Biz de Teknoblog olarak Pinterest’in iPad uygulamasına sizin için göz attık.

Uygulama indirmenin akabinde ilk kez açıldığı zaman kullanıcılar giriş ekranı tarafından karşılanıyor. Bu ekran üstünden Pinterest hesabı olmayanlar kendilerine yeni hesap açarak ya da Facebook veya Twitter hesapları aracılığı ile servise giriş imkanına sahip oluyor. Daha önceden bir Pinterest hesabına sahip olanlar ise e-posta adreslerini ve şifrelerini girerek servise giriş yapabiliyor. Giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından kullanıcıları ”Following” menüsü karşılıyor. Bu sayfa aracılığı ile kullanıcılar takip ettikleri kişiler tarafından paylaşılanları görebiliyorlar. iPhone uygulamasında yer alan iki kolonlu tasarımın, iPad uygulamasında yerini üç kolonlu bir tasarıma bıraktığı görülüyor. Uygulamanın bu kısmındaki tasarımın, webdeki tasarım ile büyük ölçüde benzerlik gösterdiği dikkatlerden kaçmıyor.

 

Diğer bölümlere ulaşmak için ise tıpkı Facebook’un iOS uygulamasında olduğu gibi ekranın sol üst kısmında yer alan üç çizgi ikonuna dokunmak gerekiyor. Bu ikona dokunulmasının ardından menü çubuğu ekranın sol tarafında beliriyor. Bu menü çubuğunda ilk dikkat çeken bölüm ise Browse the Web adı ile sunulan web tarayıcısı. Uygulamanın içine yerleştirilmiş bu özel tarayıcı sayesinde kullanıcılar internette içerik için arama yapıp, beğendiklerilerini bu özel tarayıcı sayesinde kolayca Pinterest’teki panolarından dilediklerine yerleştirebiliyor.

Arama menüsünde ise kullanıcılar anahtar kelimeleri girerek arama yapabilmenin dışında, Pinterest tarafından daha önceden belirlenmiş popüler kategoriler içinde de arama yapabiliyorlar. Bu kategorilerin oldukça zengin olduğunu belirtmek gerek. Modadan bilime, tarihten dövmelere kadar son derece geniş bir konu yelpazesi yer alıyor. Menü çubuğunun en altında ise kullanıcıların kendi profillerine erişmeleri için adlarının yazılı olduğu bir sekme yer alıyor. Kişisel profil sayfaları aracılığı ile kullanıcılar profillerine daha önce yerleştirdikleri içerikleri, oluşturdukları panoları görebiliyorlar. Uygulama aracılığı ile yeni bir pano oluşturmak için ise tarayıcı aracılığı ile yeni bir içerik bulmak gerekiyor. Uygulamaya ilişkin en kullanışlı özelliklerden biri de seçilen her menünün yeni bir pencere olarak açılması. Ekranın sağ üst tarafında yer alan yıllardır tanıdığımız kapatma ikonu sayesinde bu pencereleri kapatmak mümkün.

Pinterest’in tablet pazarına yönelik ilk ciddi adımlarından biri olan bu uygulama sayesinde tablet kullanıcıları Pinterest keyfini de diledikleri biçimde çıkarabilecekler. Özellikle uygulama içi tarayıcı ile Pinterest’i tablet üzerinden zenginleştirmek oldukça kolay hale gelmiş durumda. Bu uygulamanın Pinterest’e neler getireceğini ise hep birlikte göreceğiz.

İlgili >> App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER