Teknoloji

Pinterest hizmet koşullarında değişikliğe gitti

Fotoğraf paylaşım sitesi Pinterest’in gördüğü ilgi herkesin malumu. Henüz beta aşamasında olan, üyelerin ise davetiye aracılığıyla kabul edildiği sitenin şubat ayındaki ABD’deki tekil ziyaretçi sayısı 17.3 milyona ulaştı. Bu artan ilginin beraberinde bazı sorunları da getirmesi kaçınılmaz bir gerçek. Bu sorunları minimuma indirmek adına Pinterest hizmet koşullarında, gizlilik politikasında ve kabul edilebilir kullanım politikasında bazı değişikliklere gitti. Değişiklikler 6 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

Bu değişikliklerin ardından Pinterest kullanıcıların izni olmadan onlara ait içeriği satamayacak. Sitenin yöneticilerine göre böyle bir amaçları olmasa da haklarının olması kullanıcıları fazlasıyla rahatsız eden bir durumdu. Buna ek olarak, kişileri kendilerine zarar verme ya da kendilerini istismar etmeye teşvik eden içerikler de engellenecek.

Şirkete göre bu yeni hizmet koşulları siteyi yeni arayüz ve panolara erişimi kısıtlayabilme gibi özelliklere hazırlayacak. Telif hakkı ihlali konusu halen Pinterest’in başını ağrıtmaya devam ediyor. Site, daha önce bir düzenleme yaparak internet sitelerine içeriklerinin Pinterest’e kopyalanmasını engelleme şansı vermişti. Ancak, bir çok site Pinterest üstünden gelecek yüksek sayfa görüntüleme rakamlarını düşündüğü için bu uygulamayı kullanmaya yanaşmıyor. Yeni hizmet koşullarında, hak sahiplerinin telifli eserleri için nasıl başvuru yapacağı da daha basit bir şekilde anlatılıyor. Hak sahipleri izinsiz kullanılan eserlerini tanımladıkları ve iletişim bilgilerini verdikleri bir formu doldurarak şikayetlerini gerçekleştirebilecekler. Bu değişikliğin siteyi hukuki sorunlarla uğraşmaktan ne kadar koruyacağı konusunda ise kafalarda soru işaretleri var. Bir çok kişiye göre Pinterest’in telif hakları konusunda daha güçlü bir korumaya ihtiyacı olduğu konusunda hem fikir.

İlgili – VentureBeat

İLGİLİ HABERLER