Teknoloji

Pinterest Highlight uygulamasını geliştiren şirketi satın alıyor

pinterest highlight2009’da Foursquare konum tabanlı sosyal ağ hizmetinin öncülüğünü üstlenmişti. 2012’nin ilkbaharında yayınlanan Highlight uygulaması ise kısa süre içinde popüler olmaya hazır bir görüntü vermişti. Foursquare konumlara odaklanırken, Highlight insanlara odaklanma yolunu seçmişti.

Uygulama kişisel bilgileri pasif olarak etrafındakilerle paylaşıyor ve böylelikle tesadüfi etkileşimlerin önünü açıyordu. Ancak uygulama asla beklenen ilgiyi görmemiş ve popülarite yakalayamamıştı. Bu hayal kırıklığı dolu yolculuk sonunda nihayete erdi. Pinterest Highlight uygulamasını geliştiren Math Camp’i satın aldığını açıkladı. Satın almanın ardından şirketin geliştirdiği uygulamaların kapatılacağı duyuruldu.

Pinterest Highlight ekibini bünyesine katıyor

Anlaşmanın koşulları açıklanmadı. Ancak satışın tamamlanmasının ardından Math Camp ekibinin Pinterest bünyesine katılacağı belirtildi. Pinterest’ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Math Camp’in arkasındaki ekibin aynı zevklere sahip insanları buluşturmak için yenilikçi mobil çözümler geliştirmeye devam edeceği dile getirildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER