Teknoloji

Pinterest fotoğraf paylaşım uygulaması VSCO ile ilgileniyor

Instagram’a rakip olarak nitelendirebilecek uygulamalardan biri olan VSCO, fotoğraf ve video panoları üzerine yoğunlaşan popüler bir sosyal medya ağı Pinterest tarafından satın alınabilir. Her ne kadar kaynaklar en sonunda bir anlaşmanın gerçekleşmeyebileceği konusunda uyarıda bulunsa da, iki şirket arasında muhtemel bir satın almaya dair görüşmeler yapılıyor. Eğer satın alma gerçekleşirse, VSCO Pinterest’in kontrolü altına girmiş olacak.

VSCO, özünde Instagram alternatifi gibi görünen bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. Bununla birlikte, VSCO’nun yorum sistemi ve herkesin görebileceği beğeni/takipçi sayıları dahil olmak üzere, çeşitli eksikliklerinden kaynaklanan platformlar arası belirgin farklılıklar mevcut. Aslında VSCO’nun bu eksiklikleri onun, tipik sosyal medya özellikleriyle gelen rekabet duygusunu ortadan kaldırarak içeriğin kendisine vurgu yapmasını sağlıyor.

Fotoğraf panolarıyla tanınan Pinterest, en azından The New York Times ile konuşan kaynaklara göre, VSCO’nun muhtemel satın alımı konusunda görüşüyor. VSCO’nun arkasındaki şirket, söylenti hakkında yorum yapmadı, bunun yerine “her zaman yaratıcı alanda farklı şirketlerle herhangi bir zamanda buluştuklarını” belirtti.

Sızıntı, VSCO bünyesinde Pinterest’in satın almasıyla ilgili olarak ne kadar ilgi olabileceği veya masadaki fiyat teklifi hakkında herhangi bir ayrıntı içermiyor. Herhangi bir satın alma pazarlığında olduğu gibi, iddia edilen görüşmelerden hiçbir anlaşmanın çıkmaması da mümkündür.

Bir satın almanın gerçekleştiği varsayıldığında, Pinterest’in VSCO’yu nasıl kullanabileceği de belirsizliğini koruyor. Görünüşe göre uygulama bağımsız bir platform olarak kalacak, ancak Pinterest, kullanıcıların sıralayabilecekleri ve kişisel panolara kaydedebilecekleri içeriği desteklemek için fotoğraf öncelikli doğasından yararlanabilir. Bir satın almanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini yalnızca zaman gösterecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER