Teknoloji

Pinterest daha fazla erkek kullanıcı çekmek için arama özelliğini yeniledi

pinterest-logo-210313

Analiz şirketi comScore’a ait rakamlar, Pinterest’in ABD’deki 72.5 milyon ziyaretçisinin yüzde 71’ini kadınlar oluşturuyor. Ancak Pinterest bu tabloyu erkek ziyaretçi sayısını artıracak biçimde değiştirmek için harekete geçmiş durumda. Kullanıcılarının gerçekleştirdikleri aramalarda daha iyi sonuçlar almaları için arama filtrelerini yenileyen Pinterest, bundan böyle gerçekleştirilen aramalarda kullanıcıların cinsiyetini de dikkate alacak. Örneğin Pinterest üzerinde kol saatleri için arama yapan erkeklere ilk olarak diğer erkek kullanıcılar tarafından Pinterest’e yerleştirilen sonuçlar gönderilecek.

Pinterest cinsiyet temelli arama ayarlamasının otomatik olarak gerçekleştiğini, ancak dileyen kullanıcıların bu ayarı kapatabileceğini belirtti. Kullanıcılar diledikleri takdirde Pinterest’in ayarlar menüsüne giderek filtreleri manuel olarak da düzenleyebilecek.

Pinterest’ten yapılan açıklamada ABD’deki erkek ziyaretçi tabanının 2014 yılında yüzde 73 oranında büyüdüğü belirtilirken, 2015’te de bu büyüme eğiliminin sürmesi amaçlanıyor. Pinterest’te erkeklerin en çok arama yaptığı alanlar ise giyim, teknoloji, seyahat, bahçe, yemek tarifleri, küçük araçlar, tasarım, lüks otomobiller, dövmeler ve kamping olarak açıklandı.

Pinterest’in erkek ziyaretçi sayısını artırma çabasının altında daha fazla reklam yayınlama ve gelir elde etme isteği yatıyor. Kullanıcı tabanında cinsiyetler arasında eşit bir dağılım olmasının reklam verenleri teşvik edeceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER