Teknoloji

Pinterest cilt rengi arama özelliğini geliştirdi ve yeni ülkelere açtı

Pinterest cilt rengi arama özelliğini güncelliyor. Makine görüşü teknolojisini kullanan bu özellik, sitenin güzellik kategorisindeki pin’leri cilt tonuna göre sıralamaya yarıyor. Söz konusu özellik 2018 yılında ABD’de kullanıma sunulmuştu. Şimdiyse Birleşik Krallık, Kanada, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi yeni ülkelere açıldı.

Pinterest, bu özelliğin, kullanıcıların kendileriyle ilgili içeriği bulmasını kolaylaştırmak için tasarlandığını belirtiyor. Bazı sorguların varsayılan olarak beyaz yüzleri göstermesi, arama dünyasında yaygın bir sorun. Kullanıcılara aramalarını cilt tonlarına göre iyileştirme seçeneği sunan Pinterest, kullanıcıların görmek istedikleri içeriği bulmalarına yardımcı olduğunu söylüyor.

Pinterest’in söylediğine göre, bu özellik kullanıcılar içerik araması yaptığında daha belirgin şekilde çalışıyor ve daha doğru sonuçlar sunuyor. Şirket, “koyu tenli kadında gri saç”, “açık ten ve mavi gözler için sarı saç rengi fikirleri” ve “Siyah kadınlar için yumuşak doğal makyaj” gibi aramalar için daha iyi sonuçlar sunulduğunu örnekler olarak gösteriyor.

Cilt rengine göre arama özelliği şirketin Try On adı verilen artırılmış gerçeklik tabanlı özelliğine de ekleniyor. Bu özellik kullanıcıların ruj renklerini aramasına ve bunları artırılmış gerçeklikle denemesine izin veriyor. Söz konusu özellik şu anda sadece ABD’de kullanılabiliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda Birleşik Krallık’taki kullanıcılarla da buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER