Teknoloji

Pinterest artırılmış gerçeklik ile mobilya alışverişine yardım edecek

pinterest artırılmış gerçeklik

Pinterest artırılmış gerçeklik tabanlı deneme özelliğinin kapsamını genişletiyor. Artık mobilya alışverişi yapacak olan kullanıcılar, beğendikleri ürünün evlerinde nasıl görüneceğini Pinterest’in alışveriş özelliği sayesinde deneyimleyebilecek.

Wayfair, Crate & Barrel, Macy’s ve Target gibi markalarla iş birliğine giden Pinterest’in veri tabanında 20 binden fazla ürün bulunuyor. Daha önce de güzellik ürünleri için artırılmış gerçeklik yardımıyla deneme imkanı sunan sosyal ağ, kullanıcılara denedikleri mobilyaları hızlı şekilde satın alma opsiyonu da sağlıyor.

Mobilya alışverişi için artırılmış gerçeklikten faydalanan ilk şirket Pinterest değil. Ikea da 2017’de artırılmış gerçeklik destekli bir uygulama çıkarmıştı. Pinterest’te kullanıcılara daha önceki aramaları ve kaydettikleri pin’ler doğrultusunda ürün önerileri de sunuluyor.

Pinterest’in mühendislikten sorumlu yöneticisi Jeremy King, ev dekorasyonunun ve dekorasyon planlamasının insanların Pinterest’i ziyaret etmekteki temel amaçlarından biri olduğunu hatırlattı. İçerik oluşturucularının da bu yeni özellikten faydalanabileceğini söyleyen Pinterest, özellikle yaşam tarzı alanına odaklanan içerik oluşturucularının artırılmış gerçeklik yardımıyla kendilerine para kazandırabilecek içerikler hazırlayacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER