Teknoloji

Pinterest Android uygulaması güncellemeyle yeni bir görünüme kavuştu

pinterest-android-guncelleme-281114

Son yılların en hızlı büyüyen sosyal ağlarından Pinterest, yayınladığı son güncellemeyle Android uygulamasını yeni bir görünüme kavuşturdu. Güncellemenin ardından uygulama içinde gezinmek daha kolay hâle gelirken, bu kolaylığın uygulama içinde harcanan zamanı artırması oldukça muhtemel gözüküyor.

Yeni tasarımla birlikte uygulamanın üst orta kısmında bulunan Pinterest yazısı yerini sol üst köşeye yerleştirilen bir logoya bırakırken, sağ üst köşeye de arama, mesajlaşma ve profile erişim butonları eklenmiş. Görsel değişikliklerle birlikte Android’le daha uyumlu hâle gelen uygulamadaki performans artışı da gözden kaçmıyor. Uygulama artık mevcut pin’leri daha hızlı yükleyebiliyor.

Araştırmalar Pinterest’in diğer sosyal mecralardan daha fazla trafik yönlendirmesine sahip olduğunu gösterse de, sosyal ağda yapılan değişiklikler çok büyük ses getirmiyor. Bu durum Pinterest’in bir e-ticaret veya trafik kaynağı olarak halen hakettiği değeri görmediğini ortaya koyuyor. Pinterest’in bu alanlarda Twitter’ı düzenli olarak geride bırakması da bu durumu değiştirmiyor. Güncellemenin Android cihazlarına dağıtımı önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacak.

İLGİLİ HABERLER