EğlenceTeknoloji

Pikmin: Nintendo ve Niantic’ten yeni AR oyunu

pikmin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo ve Niantic Labs, bundan 5 yıl önce Pokemon Go için güçlerini birleştirmişti. Bu iş birliğinin meyvesi tüm dünyada geniş kitlelere ulaşmıştı. Pokemon Go çılgınlığı hafiflerken, iki şirket şimdi de Nintendo’nun bünyesindeki markalardan biri olan Pikmin için bir araya geliyor.

Shigeru Miyamoto’nun imzasını taşıyan oyun, esası itibarıyla bir bilmece oyunu. Oyunun artırılmış gerçeklik (AR) uyarlaması konusunda ortada somut bir bilgi bulunmasa da, odak noktasında “fitness” deneyiminin olacağı belirtiliyor. Pikmin’de yürümeyi teşvik edecek ve daha zevkli hâle getirecek oyun içi görevlerin bulunacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Niantic’in operasyon şefi Megan Quinn, şirketinin AR oyunlarında Nintendo’nun özel iş ortağı olduğunu hatırlattı ve Pikmin’in bu yıl bitmeden oyuncularla buluşacağını belirtti. Oyunun yapımı Niantic’in Tokyo’daki stüdyosu üstlenecek. Nintendo’dan yapılan açıklamada, bunun iki şirketin birlikte geliştireceği bir dizi oyunun ilki olduğu belirtildi.

Niantic’in Tokyo stüdyosunun başındaki Tatsuo Nomura ise oyuncuları sıra dışı bir deneyimin beklediğini ve oyunun Pikmin Go adını taşımayacağını belirtti. Oyun için ön kayıt süreci şimdiden başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER