Teknoloji

Photoshop iPad uygulamasına çok beklenen bir özellik geldi

adobe photoshop ipad

Adobe’nin Photoshop iPad uygulaması çıkışından sonraki ilk büyük güncellemesini aldı. Güncellemeyle birlikte Select Subject, yani Süje Seçme aracı getirildi.

Bu yeni araç bir görüntüdeki süjenin sınırlarını otomatik olarak net biçimde seçiyor. Bunu yaparken Adobe Sense’in yapay zekâ teknolojisinden yararlanıyor, seçimleri yaparken artefaktları da kaldırıyor. Adobe algoritmik modellerini geniş bir yelpazeye yayılmış görüntülerle eğitti. Böylelikle araç daha fazla nesne ve sahneyi tanıyor.

Bu araç ilk kez 2018 yılında masaüstü uygulaması için gösterilmişti. Aynı zamanda bu yılın Adobe Max etkinliğinde de Photoshop iPad uygulaması gösterilirken de bir ön gösterimi yapılmıştı. Süje Seçme aracına gelecek iyileştirmeler bundan böyle hem masaüstü hem de iOS uygulamalarında çıkacak.

Bu eklemeyle birlikte Photoshop iPad uygulaması, geçen ay yayınlandığından beri ilk gerçek ilerlemesini kaydetmiş oldu. Uygulama çıktığında çoğunlukla olumsuz yorumlar gelmişti. Yeni eklenen araç ile birlikte uygulamanın ilk versiyonuna getirilen eleştirilerin birçoğu da ortadan kalkacaktır. Magic Wand aracının bulunmaması çok eleştirilmişti.

Süje Seçme aracının dışında, Photoshop iPad uygulamasına birtakım kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri ve Cloud dokümanları için hız konusunda güncellemeler getirildi. Bu uygulamayla birlikte tanıtılan bulut tabanlı PSD dosyaları kullanıcılara Photoshop dosyalarına herhangi bir cihazdan erişme fırsatı veriyor. Güncellemeyle birlikte bunlar yüzde 90’a varan oranda daha hızlı şekilde yüklenecek.

Geçen ay Adobe, 2020 yılının ilk yarısı içinde uygulamaya gelecek bazı yeni özelliklere değinmişti. Bunların arasında Refine Edge, yani kenarları iyileştirme aracı da yer alıyor. Bu araç saç ve yün gibi karmaşık alanları seçmeyi daha kolay hâle getirecek. Aynı zamanda uygulamaya Eğriler ve Ayarlama Katmanı gibi seçenekler, fırça hassasiyeti ve tuvali herhangi bir açıda döndürme gibi özellikleri de getirilecek. Lightroom entegrasyonu da yolda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER