Teknoloji

Adobe Photoshop’a gökyüzü değiştirme aracı ekliyor

adobe photoshop gökyüzü değiştirme

Adobe, Photoshop için yapay zekâ destekli bir gökyüzü değiştirme aracı hazırladı. Bu araç sayesinde fotoğraflarda gökyüzünü birkaç tıklatmayla değiştirmek mümkün hâle gelecek. Özelliğin ön izlemesini YouTube’da paylaşan şirket, detayları önümüzdeki ay düzenleyeceği Adobe Max etkinliğinde anlatacak.

Makine öğrenmesiyle otomatik olarak fotoğrafların ön ve arka planlarını belirleyebilen bu araç, kullanıcıları ikisini ayırabilmek için karmaşık maskeler geliştirmekten kurtaracak. Kullanıcılar bu araca bazı gökyüzü görselleri yükleyebilecek.

Yüklenen görsellerin sıcaklık gibi değerleri algoritmalar tarafından otomatik olarak iyileştirilecek. Örneğin, sıcak ve altın renginde bir gün batımı eklerseniz, fotoğraftaki geri kalan renkler de buna uygun olarak düzenlenecek.

Adobe bu tarz bir araç sunan ilk şirket değil. Luminar da geçtiğimiz yıldan bu yana fotoğraflardaki gökyüzünü tek bir tıklatmayla değiştirmeye yardımcı oluyor. Adobe yeni aracıyla, fotoğraf düzenleyicisini makine öğrenmesi yardımıyla nasıl geliştirdiğini gözler önüne seriyor. Adobe’nin yeni Photoshop özelliğinin gün doğumu veya batımı fotoğraflarıyla beğeni almak isteyen sosyal medya fenomenlerinin işine yarayacağı söylenebilir.

Adobe, Photoshop için hazırladığı gökyüzü değiştirme aracının uygulamaya ne zaman ekleneceği konusunda bilgi vermedi. Bu konudaki detayları duymak için 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Adobe Max etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER