Teknoloji

Phonejoy iPhone uygulaması hangi iOS 7 oyunlarının MFi kumandalarıyla uyumlu olduğunu gösteriyor

iTunes App Store’a yeni giriş yapan uygulamalardan biri olan Phonejoy, hangi iOS 7 oyunlarının MFi kumandalarını desteklediğini gösteriyor. Phonejoy kendisini ”150’yi aşkın oyun barındıran bir sosyal katalog” olarak tanımlıyor. Bu tanım cümlesi uygulamanın App Store’daki MFi destekli oyunları keşfettiği anlamına geliyor. Uygulamayla aynı adı taşıyan bir MFi kumandasının olması nedeniyle uygulamanın hazırlanmasındaki temel amacın oyunculara bu kumandayla oynayabilecekleri oyunları bulmakta yardım etmek olduğu anlaşılıyor. Ancak uygulama aracılığıyla bulunan oyunların MOGA Ace Power, Logitech PowerShell Controller ve hatta iCade kumandalarını da desteklediğini unutmamak gerekiyor.

phonejoy-ios-uygulama-070214

Apple iOS 7 ile birlikte ortaya çıkan MFi kumandaların ilk taslaklarını WWDC 13’teki 45 dakikalık bir seansla göstermiş, hatta Logitech ve MOGA’nın sertifikalı MFi kumanda geliştirmeye başladıklarının müjdesini vermişti. iPhone için hazırlanan ilk MFi kumandaların piyasaya çıkışının üzerinden aylar geçmesine rağmen, Apple’ın henüz bu kumandaların kullanıldığı oyunları ön plana çıkarmamış olması da dikkat çekiyor.

Apple ”Oyun Kumandalarıyla Entegrasyon” adını taşıyan WWDC seansında Bluetooth LE ve kablosuz destekli oyun kumandalarının da MFi kumandalar kategorisine alınacağını duyurmuştu. Şirket iOS 7’yi üçüncü taraf oyun kumandalarına açık hale getirerek yazılımcıları bu kumandaları destekleyen oyunlar hazırlamaya teşvik etmişti. MFi kumanda sahiplerine aksesuarlarının keyfini sürecek oyunlar bulmakta yardımcı olan Phonejoy ücretsiz olarak indirilebiliyor.

İlgili >> 9to5Mac, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER