Teknoloji

Philips’ten hareket ve sesle giriş destekli yeni uzaktan kumandalar

Günümüzde televizyon izlemek için bir çok kumandayı da elin altında tutmak gerekiyor. Ancak tek kumandayla mutlu ve mesut yaşamak isteyenler için çeşitli evrensel uzaktan kumanda seçenekleri de mevcut durumda. Logitech tarafından üretilen Harmony Touch gibi kumandaların popüler olduğu bu pazarın önemli isimlerinden biri olan Philips, Ev Kontrol birimi tarafından hazırlanan yeni uzaktan kumandalarını görücüye çıkardı.

philips-uzaktan-kumanda-170913

Philips’ten yapılan açıklamada yeni uzaktan kumanda tasarımlarının genel satış portföyünün bir parçası olduğu belirtildi. Bu da Philips’in yeni uzaktan kumandalarının üzerlerinde başka bir marka adının da yazabileceği anlamına geliyor. Surf adını taşıyan uzaktan kumandanın pazar için yeni bir ölçü noktası olacağını belirten Philips, uzaktan kumandayı çeşitli kablosuz çözüm desteklerine ek olarak navigasyon için dokunma kontrolleri, oyun için hareket kontrolleri ve sesli giriş özelliğiyle güçlendirmiş. Şirket Surf ile akıllı televizyon pazarında bir yer edinmeyi hedefliyor.

Argento adını taşıyan diğer tasarım ise üst sınıf tasarım ile sezgisel kontrol yeteneğini bir arada sunmayı planlıyor. Surf’e kıyasla daha baz bir model olan Argento, ergonomik bir tasarım eşliğinde normal bir tuş takımı ve touchpad’i bir araya getiriyor. Surf ve Argento’yu hangi TV üreticilerinin kullanacağı ise şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Philips, SlashGear

İLGİLİ HABERLER