Teknoloji

Philips’ten Android tabanlı kişisel medya oynatıcısı: GoGear 3

Android tabanlı kişisel medya oynatıcıların arasına Philips’in yeni GoGear cihazı da kazandı. Şirketin iPod touch’a rakip olarak öne sürdüğü bu cihaz IFA’da görücüye çıktı. 3.2 inç’lik dokunmatik ekrana sahip olan bu kişisel medya oynatıcısı Android 2.3 işletim sistemiyle çalışıyor. Telefonla görüşme işlevi dışında bir telefondan beklenen tüm işlevleri yerine getirebiliyor.

Engadget’ın incelemesine göre plastikten yapılmış bu cihaz oldukça hafif ve cepte rahatlıkla taşınabiliyor. Cihazın üzerinde yer alan üç büyük tuş nedeniyle ekrana ayrılan alan biraz küçülmüş, buna bir de hemen altta yer alan Philips logosunu ekleyin. Öte yandan cihazın kenarında da üç büyük tuş yer alıyor. GoGear 3’ün Android uygulamalarını rahatlıkla çalıştırdığı, Google uygulamalarının sorunsuz bir şekilde kullanılabildiği belirtiliyor. Dahili Wi-Fi desteği sayesinde internete bağlanmak, cihazda yüklü gelen Android Market’e erişmek mümkün. Philips’in SimplyShare yazılımı sayesinde kullanıcılar diğer cihazlara müzik veya video akışında da bulunabiliyor.

Philips GoGear 3’ün ne zaman çıkacağı ve ne kadara satılacağı belli olmasa da, Engadget editörünün konuştuğu Philips yetkilisi bu cihazın 8 GB’lık versiyonunun 150 avro, 16 GB’lık versiyonunun ise 180 avroluk fiyat etiketi taşıyacağını belirtmiş. İlgili bağlantıda cihazın inceleme videosunu da bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER