Teknoloji

Philips’in Miracast monitörüyle Android cihazlardan kablosuz görüntü aktarımı

Philips 239C4QHWAB Miracast monitörün duyurusunu gerçekleştirdi. Android cihazdan HD içerik akışına olanak sağlayan bu monitör herhangi bir ek donanım gerektirmeden bu işi gerçekleştirebiliyor. Bu monitör sayesinde tablet veya akıllı telefonunuzdan Chromecast veya benzeri bir cihaza ihtiyaç duymadan görüntü akışı yapmanız mümkün olacak.

philips-miracast-ips-ekran-170314

Full HD çözünürlükte içerik yayınına olanak sağlayan Philips 239C4QHWAB’de Miracast teknolojisini etkinleştirmek için monitörün altındaki bir tuşa basmak yeterli oluyor. Tabii ki, görüntü akışının sağlanması için Android cihazında Miracast desteğinin bulunması da şart. Nexus 7 ve LG G2 Miracast desteğine sahip başlıca cihazlar olarak dikkat çekerken piyasada Miracast destekli cihaz sayısı da giderek artıyor.

Öte yandan Philips bu monitöre MHL desteği de ekledi, bu sayede Miracast desteğine sahip olmayan, ancak USB portlarında MHL desteği bulunan cihazlardan da uygun bir kablo yardımıyla görüntü akışı gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ekranın özellikleri arasında 2 milyon:1 kontrast oranı, 23 inç büyüklük gibi unsurlar da yer alıyor.

1920 x 1080 piksel doğal çözünürlük ve 16:9 görüntü oranına sahip olan bu ekran 16.7 milyon renk destekliyor. 250 cd/m2 parlaklık değerine sahip olan monitör ayrıca 3W gücünde çift hoparlör de barındırıyor. Philips 239C4QHWAB’yi 249 pound gibi bir fiyattan satılıyor.

İlgili >> PCAdvisor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER