Teknoloji

Philips SmartSleep ile uyku kalitesini yukarıya çekmeye yardımcı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

philips smartsleepPhilips SmartSleep adını taşıyan ve görüntüsü itibarıyla bir bandanaya benzeyen yeni ürününü tanıttı. SmartSleep, insanların uykuya dalmasını kolaylaştıran ve “beyaz ses” olarak adlandırılan bir ses çıkarıyor. Bu ses, beynin uyku moduna geçişini hızlandırıyor.

Başlık, kullanıcıların alnına da temas ediyor. Bu temas sayesinde beyin aktivitelerini tespit etmek mümkün hâle geliyor. Ardından toplanan veriler bağlı bir mobil uygulamaya gönderiliyor. Derin uyku tespit edildiği anda başlığın hoparlörleri beyaz sesi yavaşça tekrarlayacak biçimde çalmaya başlıyor. Philips bu yöntem sayesinde gece uykularında kalitenin artacağını belirtiyor.

Küçük gruplarla yapılan pilot çalışmalarda, derin uyku sırasında duyulan ses efektlerinin yetişkinlerde uyku kalitesini artırdığı ve hafızayı güçlendirdiği sonucuna varıldı. Ancak söz konusu çalışmalar, küçük gruplarla yapıldığı için geniş ölçekli etkileri konusunda şimdiden bir yargıda bulunmak pek kolay değil.

Philips SmartSleep ilkbaharda satışa sunulacak

Philips SmartSleep, ABD’de ilkbaharda satışa sunulacak. İlginç bir vaatte bulunan başlığın fiyat etiketinde 399.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER