EğlenceManşetler

Philips yeni akıllı LED TV modellerinin ve FIC Smart TV uygulamasının Türkiye lansmanını gerçekleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye Smart TV pazarında üçüncü sırada bulunan Philips geçtiğimiz ağustos ayında IFA 2012’de görücüye çıkan Philips 9000 serisi Akıllı LED TV’leri ve yeni akıllı TV uygulamalarını tanıttı. Yarından itibaren başlayacak yeni kampanyayla birlikte piyasaya sunulacak olan 46 inç (117 cm) ve 60 inç (152 cm) Philips 46PFL9707 ve Philips 60PFL9607 modelleri canlı renkler için Üstün Mikro Karartma, titreşimsiz, yüksek çözünürlüklü bir 3D deneyimi için Flicker Free 3D ve üstün hareket keskinliği için 1200 Hz PMR hareketli görüntü iyileştirmesi teknolojilerini kullanıyor.

philips-smart-tv-turkiye-01

Bu iki üst sınıf modelle birlikte gelecek Philips PFL6900 ise Smart TV’lerin en sonra teknolojik özelliklerinin de yardımıyla kullanıcıları eğlendirecek bir TV deneyimi sunuyor. 3D desteğine sahip olan Philips PFL6900 Smart TV catch-up TV, çevrim içi video mağazalarına erişim, web tarama ve USB kayıt gibi özellikleri barındırıyor.

Philips’in akıllı TV platformu şu anda yirmiye yakın yerel uygulama ve 500’ün üzerinde küresel uygulama barındırıyor. Milliyet, CNNTürk, Haberturk ve Fox gibi yayın kuruluşlarının yanı sıra TRT’nin de akıllı TV uygulaması Philips Smart TV platformunda bulunuyor. Bu uygulama sayesinde TRT’nin dizi ve programlarının tüm bölümlerine ulaşmak mümkün oluyor. Türkiye’de İnternet bağlantı destekli elektronik program rehberi özelliğini bünyesinde barındıran ilk ve tek akıllı TV’ler olan Philips Smart TV’ler bu sayede 60’ın üzerinde TV kanalının program rehberine IP-EPG kayıt özelliğiyle hem evden kumanda ile hem de dışarıdan akıllı telefon ve tablet ile ulaşmak mümkün oluyor. IP-EPG üzerinden kayıt işlemi ayarlama imkanı da sunuluyor. Ülkemizde karasal dijital yayın henüz kullanılmadığı için söz konusu elektronik program rehberi ve kayıt özelliği sadece dijital uydu ve kablo servisleri üzerinden kullanılabiliyor olmalı.

philips-smart-tv-turkiye-03

Philips Smart TV platformunda varolan uygulamalar arasına yepyeni bir uygulamanın katılması da bu etkinlikle birlikte duyuruldu. Yeni FIC uygulaması Foxlife, FX ve Foxcrime kanallarında yayınlanan ve tüm dünyada popüler olmuş programların Türk izleyicisiyle buluşmasını sağlıyor. FIC uygulaması The Walking Dead, The Listener, Master Chef, The Hour, Episodes ve Elementary gibi TV programlarına ve dizilere ulşamayı sağlıyor. FIC uygulaması dışında, Social App uygulaması kullanıcıların bir yandan televizyon izleyip bir yandan da sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmalarını veya diğerlerinin paylaşımlarını takip etmeyi sağlıyor. Çoğu TV programının ve dizinin Twitter ile daha fazla haşır neşir olduğu bir ortamda Social App uygulaması izleyicilerin TV deneyimlerini daha etkin kılabilir.

Yeni Philips akıllı TV’lerle birlikte yerçekimi sensörü barındıran, hem kumanda hem de klavye işlevi gören bir uzaktan kumanda da sunuluyor. Bir yüzü normal bir uzaktan kumanda, diğer yüzüyse tam donanımlı bir klavye gibi tasarlanan bu aksesuar sayesinde özellikle sosyal ağların TV üzerinden kullanılması ve İnternet’te gezinme işlevleri daha verimli ve pratik hâle gelecektir. Bu arada aksesuarın hangi tarafı üstteyse o tarafın aktif olduğunu belirtelim. Yani uzaktan kumanda ve klavye aynı anda işlemiyor, böylelikle kullanıcların TV’ye istemdışı komutlar göndermelerinin de önüne geçilmiş oluyor.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, ağustos ayı GFK verilerine göre Philips (TPVision) Türkiye TV pazarında ilk üç içinde bulunuyor. TPVision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş 2013-2015 döneminde agresif olarak büyümeyi sağlayacak bir plan üzerinde çalıştıklarının altını çizdi. TP Vision Ticari Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alain Perrot da Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu, önümüzdeki dönemde de Türkiye pazarına olan yatırımlarını ve ilgilerini artırarak devam ettireceklerini dile getirdi.

Galeri: Philips Smart TV
[nggallery id=1089]

İLGİLİ HABERLER