İncelemelerManşetler

Philips SHL3565 Kulaklık İncelemesi

philips-shl3565-inceleme-040815-4

Mobil cihazların yayılması, internet bağlantı hızlarının yükselmesi müziği hayatımızda daha da önemli bir yere oturttu. Bugün akıllı telefon ve tabletlerle en yapılan işlerin başında müzik dinlemek geliyor. Tabletlerin kutusundan genellikle bir kulaklık çıkmıyor, akıllı telefon kutularından çıkan kulaklıklar ise her zaman istenen müzik zevkini vermeyebiliyor.

O zaman iş bir de kulaklık almaya kalıyor. Piyasada farklı fiyat aralıklarında, çeşitli tasarımlara sahip birçok seçenek bulunuyor. Bunların içinden hem fiyat hem de kalite açısından en uygununu seçmek o kadar kolay olmasa gerek. Ancak içlerinden biri, Philips’in SHL3565 kulaklığı aradığınız model olabilir.

philips-shl3565-inceleme-040815-15

Philips SHL3565 kafaya takılan tipte bir kulaklık. Metal iskeletin başın tepesine oturan bölümü kumaş kaplı yastıkla kaplanmış. Böylelike kulaklığın başınıza fazla baskı yapması önleniyor. Kulak üniteleri ise yumuşak lastik malzemeyle kaplanmış, ayrıca yastığın içindeki sünger de yumuşak sayılır. Bu da kulaklığı epey uzun süre rahatsızlık duymadan kullanmaya olanak sağlıyor. Kulak ünitelerinin sahip olduğu raylı mekanizma sayesinde kulaklık farklı büyüklükteki kafalara takılacak şekilde ayarlanabiliyor. Öte yandan menteşeli tasarım sayesinde Philips SHL3565’i kullanmadığınız zamanlarda katlayarak kaldırabilir, çantada da bu şekilde daha rahat biçimde taşıyabilirsiniz.

philips-shl3565-inceleme-040815-9

Philips SHL3565’in 1.2 metre uzunluğundaki kablosu yeterli sayılır, kulaklığı bağladığınız cihazın etrafında sorunsuzca hareket etmenizi, başınızı başka yönlere çevirmenize, bir yerlere uzanmanıza izin veriyor. Bunun özellikle kulaklığı bir bilgisayara, DJ setine veya sabit duran herhangi bir ses kaynağına bağladığınızda önem kazandığını belirtelim. Bu arada Philips’in SHL3565’i tasarlarken mobil cihazları ön planda tuttuğuna dair bir başka örnek de kablo üzerinde mikrofonun da bulunması. Mikrofon ve aksiyon düğmesi sayesinde akıllı telefonunuzda müzik dinlerken veya film izlerken gelen çağrıları doğrudan Philips SHL3565 kulağınıza takılı hâlde cevaplayabilirsiniz. Kulaklık kablosunun diğer ucunda 3.5 mm.’lik uç bulunduğunu belirtelim. Bu da akıllı telefonlara, tabletlere, bilgisayarlara, günlük hayatta kullandığınız ses ve görüntü cihazlarının çoğuna Philips SHL3565’i rahatlıkla bağlayabileceğiniz anlamına geliyor.

philips-shl3565-inceleme-040815-5

Philips SHL3565 tasarım ve ergonomide sağladığı bu memnuniyeti ses kalitesinde de veriyor. Öncelikle kulaklığın ses çıkışının yüksek olduğunu belirtelim. Bilgisayarımızda Spotify uygulaması üzerinden dinlerken, ses çıkışını Spotify’da en son seviyeye getirdik, ancak Philips SHL3565’te müzik dinlemek için iMac’in ses çıkış seviyesini yarının da azı bir seviyede tutmak yeterli oluyordu.

philips-shl3565-inceleme-040815-12

SHL3565 baslar ve tizler bakımından da dengeli. Orta frekanslar da boş bırakılmamış. Ses şiddetini arttırdığınızda tizler hafif de olsa rahatsız etmeye, baslar da kulağınızı vurmaya başlıyor. Buna rağmen, o durumda bile genel olarak olumsuz olarak nitelendiremeyeceğimiz bir ses çıkışı sunuluyor.

philips-shl3565-inceleme-040815-14

Bu kadar yüksek ses çıkışına rağmen Philips SHL3565 sizi ortamdan izole etmek konusunda o kadar başarılı değil. Epey yüksek sesli müzik dinlerken bile ortamda açık bulunan ve sesi orta kademede bulunan bir televizyonun uğultusunu duymak mümkün oluyordu. Ayrıca yüksek ses çıkışına sahip olan bu kulaklık, ses seviyesini epey yükselttiğinizde küçük boyutlu bir hoparlör gibi davranıyor, çevreye onlar kadar ses verebiliyor.

philips-shl3565-inceleme-040815-16

Philips SHL3565’in 199 TL gibi bir fiyatı var. Piyasada bulunan, isim yapmış kulaklıklarla karşılaştırdığımızda bu fiyatın epey makul olduğunu söyleyebiliriz. Belki izolasyon ve dış ortama verilen sesin seviyesi konusunda Philips SHL3565 iyi bir performans göstermiyor olabilir; ancak onlardan daha önemli olan ses çıkış şiddeti, bas ve tizlerin durumu gibi konularda bu kulaklık epey iyi bir performans gösteriyor. Tasarımı ve ergonomisi de Philips SHL3565’i tercih etmenizde etkili olacak unsurlardan. 199 TL’nin de bu seviyede bir kulaklık için makul olduğunu söylememiz gerekiyor. Müzik keyfini daha kaliteli ve sarmalayıcı şekilde yaşamak istiyorsanız ve bütçeniz de izin veriyorsa, Philips SHL3565’i tercih edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER