Teknoloji

Philips Hue’nun arkasındaki Signify, aydınlatmada yeni yapılanma peşinde

philips hue signify

Aydınlatma teknolojileri devi Signify, pazara yönelik belirsizlikler ve devam eden pazar dalgalanmaları nedeniyle radikal bir yapısal dönüşüm planını kamuoyuyla paylaştı. Philips Hue ve WiZ markalarını bünyesinde barındıran şirket, müşteri odaklı yeni bir organizasyon yapısı ve yapısal maliyet azaltımı adımlarını duyurdu.

Akıllı aydınlatma pazarının öncüsü Signify, bu adımla hem tüketici hem de işletmelerin satın alabileceği ürünler üzerinde daha fazla odaklanmayı, diğer üreticiler için ürün yapımı ve projeksiyonlar gibi özel aydınlatma uygulamaları konusunda ise daha az kaynak ayırmayı hedefliyor.

Signify’dan akıllı aydınlatmada stratejik hamleler

Yapılan basın açıklamasında Signify CEO’su Eric Rondolat, “Önceki on yılda gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümün ardından, şimdi şirketimizi dört dikey entegre iş birimi etrafında organize ederek bir adım daha ileri gidiyoruz. Bunlardan üçü müşterilere yönelecek: Profesyonel, OEM ve Tüketici. Dördüncüsü ise geleneksel aydınlatma teknolojilerine adanacak.” dedi.

Yapılandırmanın bir parçası olarak, Hollanda merkezli Signify, yıllık 200 milyon euroyu (yaklaşık olarak 218 milyon dolar) aşkın bir tasarruf sağlayacağını öngörüyor. Rondolat, bu değişikliğin iş kayıpları getireceğinin sinyallerini verirken, yapısal değişikliklerin zaten başladığını ve 2024’ün ilk yarısına kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

LEDs Magazine‘e konuşan bir Signify sözcüsü, etkilenecek kişi sayısı ile ilgili net bir rakam paylaşmadıklarını fakat şirketin imalat dışı maliyetlerini yüzde 25-29 aralığına düşürmeyi planladığını söyledi.

Signify, son dönemde smart ev standardı olan yeni Matter’ı benimsemiş olmasına rağmen, Hue için bu sürecin Signify’ın başlangıçta duyurduğu süreden önemli ölçüde daha uzun sürdüğü ve WiZ ürünlerine dağıtımın benzer şekilde yavaş olduğu gözlendi.

Philips Hue ve WiZ, bu yıl smart aydınlatmadan smart güvenliğe genişleyerek, Signify’ın gelir akışlarını çeşitlendirmek amacıyla güvenlik kameraları ve bulut servisleri için abonelikler başlattı. Hue müşterileri artık, daha önce belirli özelliklere erişmek için yalnızca gerekli olan bir hesap oluşturmak zorunda kalacaklar. Signify, bunun esas olarak güvenlik nedenleriyle yapıldığını ve müşterilerin ek rıza göstermedikçe herhangi bir veriyi paylaşmak zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Smart ev teknolojileri ve aydınlatma sistemlerindeki bu dönüşümün, hem tüketicilerin hem de şirketlerin aydınlatma çözümlerine nasıl yaklaşacağını derinden etkilemesi bekleniyor. Signify’ın yeniden yapılanma adımları, endüstrinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor, fakat bu yeniliklerin piyasaya sürülmesi beklenenden daha yavaş ilerliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER