Teknoloji

Philips’in yeni Hue uygulaması ışıkları bilgisayar ekranındakine göre değiştirecek

Philips, bilgisayar ekranında gösterilen oyun veya diğer içeriklerinin renklerinin akıllı aydınlatma sistemiyle eşzamanlanmasını mümkün kılacak yöntemini CES 2018’de tanıttı.

Hue Sync olarak adlandırılan uygulama çok yakında Windows 10 ve macOS High Sierra yüklü sistemler için yayınlanacak. Hue Sync ekranı izleyecek ve ışıkları da buna uygun şekilde otomatik olarak değiştirecek. Bu özellik genellikle bir film izlerken ya da oyun oynarken kullanılacaktır, ancak bir web sayfasında gezinirken de, siz sayfa içinde aşağı doğru kaydırırken ışıkların renk değiştirdiğini görebilirsiniz. Ayrıca çalan şarkılara göre de renk değişimi yapılabiliyor. Uygulama içinde yer alan bir kadran sayesinde efektlerin yoğunluğu da ayarlanabiliyor.

Hue Sync sayesinde kullanıcılar her oyun, film ya da şarkı için farklı aydınlatma deneyimini yaşayabilecekler. Aslında bu adım Philips için bir başlangıç niteliğini taşıyor. Şirket daha çok stüdyoları işin içine çekmeyi istiyor, bu nedenle Hue Sync’in potansiyellerini anlatma konusunda onlara karşı daha istekli davranıyor.

Hue Sync’e ek olarak Philips, Hue mobil uygulamasının üçüncü nesil versiyonunu da duyurdu. Güncellenen uygulama daha hoş bir görünüme sahip. Ekran üstünde yüzen tasarım unsurları kullanılmış, böylelikle daha modern bir tarz elde edilmiş. Uygulama görünüş açısından Google uygulamasını da hatırlatıyor. Ayrıca Philips uygulama içinde gezintiyi de kolaylaştırmış, farklı sahnelere ve kontrollere açar açmaz daha rahat erişim sağlıyor.

Hem Hue Sync hem de güncellenmiş Hue uygulaması yılın ikinci çeyreğinde çıkacak.

Daha sonra yaz aylarında Philips, ilk dış aydınlatma ve ışık armatür ürünlerini çıkarmayı planlıyor. Şirket ne tür ürünler çıkacağı hakkında konuşmuyor, ancak çıkacak ürünler hem dekoratif amaçlı hem de güvenlik odaklı aydınlatma ürünleri olacaktır. Tabii ki, renk değiştirme bu ürünlerin ortak özellikleri arasında bulunacaktır.

İLGİLİ HABERLER