Teknoloji

Philips Hue Siri Kısayolları desteğini yıl sonunda alacak

Philips Hue bir kez daha Apple ile işbirliğine gidiyor. Popüler akıllı aydınlatma markası Apple HomeKit ile eş zamanlama imkanı sunan ilk markalardan biri olmuş ve akıllı ev aydınlatmalarını Apple’ın Home uygulaması veya Siri üzerinden kontrol etme imkanı sunmuştu. Philips Hue Siri Kısayolları desteğine de yakında kavuşacak.

Siri Kısayolları özelliğiyle kullanıcılar sesli Siri komutlarını tercihlerine göre özelleştirebiliyor. Hatta dileyenler bu kısayolları tek seferde birden fazla aksiyonu başlatacak şekilde programlayabiliyor.

Apple yaz mevsiminin başında düzenlediği WWDC konferansında sonbaharda iOS 12 ile birlikte Siri’de gerçekleştireceği büyük değişiklikleri duyurmuştu. Bu değişikliklerden biri olan Siri Kısayolları ile iOS kullanıcılarının özel kalıplar oluşturarak bilgiye hızlı biçimde ulaşması veya bazı eylemleri vakit kaybetmeden gerçekleştirebilmesi mümkün hâle gelmişti.

Philips Hue ve Siri Kısayolları entegrasyonu sayesinde kullanıcılar “Hey Siri, haydi uyuyalım” şeklinde bir cümle kurduklarında Hue akıllı lambanın parlaklığı yavaş yavaş azaltılmaya başlayacak. Buna eş zamanlı olarak, telefonla eş zamanlanan bir AirPlay uyumlu hoparlörde uyku öncesine uygun bir müzik duyulabilecek.

Philips Hue Siri Kısayolları ile farklı aksiyon reçeteleri oluşturabilecek. Örneğin, kullanıcılar Siri’ye sadece akşam yemeği zamanı olduğunu söyleyerek Hue aydınlatma sisteminden gelen ışığın rengini değiştirebilecek. Bu kısayollar Hue uygulaması üzerinden oluşturulabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER